Depositphotos_114351540_s-2019-compressed

Deca od najranijih dana imaju potrebu da nešto vuku, odguravaju se, istražuju. Večita želja da se lakše prebacimo sa jednog na drugi kraj, u početku sobe, kasnije dvorišta, zatim parkića a onda i od jednog do drugog grada i države dovode do toga da su prevozna sredstva oduvek privlačila I žene I muškarce.

Počinjali smo svi od najzastupljenijeg prevoznog sredstva, a to su tricikli za decu. Nekadašnji klasični modeli I danas su aktuelni, ali sve više multifunkcionalne guralice tricikli uzimaju primat.

 

Uz klasičan tricikl za decu rastu i roditelji i deca

Kada se pomene tricikl mi stariji uglavnom prvo pomislimo na trotočkaša metalne konstrukcije u plavoj ili crvenoj boji sa jednim napred I dva točka pozadi. Takvi su bili tricikli našeg detinjstva. Današnja verzija klasičnog tricikla za decu se nije mnogo promenila, osim što ih sada možemo naći I u plastičnoj verziji, kao I velikom broju desena I boja. Možda čak nisu kvalitetni poput onih naših, ali su uglavnom svima dostupni. Lak za nošenje ali I održavanje, klasičan tricikl za decu je namenjen trogodišnjacima.

 

Multifunkcionale guralice tricikli su spas za roditelje bebironaca

U naše vreme tricikli su uglavnom bili namenjeni dvogodišnjacima i njihovim starijim drugarima dok danas već bebironci od devetog meseca sedaju u svog omiljenog trotočkaša. Neretko znaju da zamene I dečija kolica kada su duge šetnje u pitanju. Sa podešavajućom drškom kao i mekanim ojačanim sedištem, pokretljivom tendom, sadašnji tricikli su zapravo I guralice, ali I prevozno sredstvo koje ima korpu za odlaganje stvari pa ih neretko roditelji koriste umesto kolica za bebe. Neki modeli poseduju I višepoložajno sedište pa ukoliko se mališan uspava, rešenje postoji. Ovo praktično prevozno sredstvo vole I deca I roditelji jer se za njega vezuju I pre nego se prohoda, a koristi sve do pete godine.

 

Kako multifunkcionalni tricikli za decu rastu sa detetom?

U početku su u pitanju klasične guralice. Beba ima postolje za noge, mekano sedište koje se kaiševima pričvršćuje da beba ne ispadne. Sedište se rotira tako da onaj ko čuva bebu može da gleda u nju ili da okrene bebu u suprotnom pravcu. Takođe, lako se upravlja šipkom koja koristi i za skretanje. Kako beba raste tako se oslobađa po jednog dela, prvo mekanog sedišta, zatim kaiševa, pa polako i šipke, dok mališan ne krene samostalno da okreće pedale. Ovakvi modeli su predviđeni za decu do pete godine starosti pa je I to razlog više što spada u najprihvatljivija rešenja za odrasle. Neretko ovakav tricikl za decu može biti I odličan poklon za prvi rođendan.

 

Tricikli za blizance omogućuju lakoću pokreta za roditelje

Ako imate blizance I za vas postoji rešenje. Umesto da paralelno vozite dva tricikla, naći ćete na našem tržištu tricikl sa dva sedišta postavljena jedno iza drugog. Oba sedišta imaju tendu, postolje za noge kao I aluminijumske felne. Njihova nosivost je do 50kg pa I u ovom segmentu roditelji mogu biti sigurni u njihovu bezbednost. Oni nisu namenjeni bebama već nešto starijim mališanima.

 

Koji su tricikli za decu najbolji?

Najbolji tricikl za decu je onaj koji najviše odgovara vama i vašem detetu. Univerzalno rešenje ne postoji. Ukoliko od prvog dana želite da osigurate mališanima bezbednu vožnju, možete se odlučiti za multifunkcionalno rešenje, ali vodite računa o njihovoj sklopivosti, mogućnosti pakovanja u gepek automobila, kao i onim osnovnim stvarima poput veličine lifta u zgradi. Najbolje je da se dobro raspitate pre nego obavite kupovine. Ponuda je velika pa ćete sigurno naći tricikl koji najviše odgovara vašem detetu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *