Svi oni koji žive u stanovima u prizemlju se trude na različite načine da dodatno osiguraju svoju bezbednost. Ne mora da znači da je rizično živeti u prizemlju i ne treba da imate tu vrstu straha. Sve naravno zavisi i od kraja u kom živite, mesta na kojem se nalazi zgrada, da li je u blizini puta ili nije. Najčešće se oni koji žive u prizemlju žale na buku, bilo da je to buka sa ulice, kojoj je uzrok saobraćaj ili je to buka od ljudi koji svakodnevno tu prolaze. Poseban problem se može stvoriti sa problematičnom decom, koja vrlo često imaju potrebu da kucaju povremeno na prozor koji se nalazi tako na dohvat ruke, pa to može da uznemiri ukućane. Ipak to su neke bezazlene stvari, ali treba imati u vidu i one ozbiljnije stvari pa se tako treba zaštiti.

Roletne obaveze, po potrebi i rešetke na prozorima

Kada su prozori nisko i kada su oni do ulice i kada neko može bez bilo kakvih problema da priđe prozoru, onda treba da imate roletnu. Ovo je način da zaštitite i vašu intimu. Naime, kakve god da su zavese, one jednostavno nikada neće zameniti roletne.

Uveče i u periodima kada niste tu, trebalo bi za svaki slučaj da spuštate roletne, kako niko ne bi mogao da ima uvid šta vi radite u vašem stanu, jer nekada može da se desi da to neko zloupotrebi. Ukoliko se baš nalazite na nekom prometnom mestu ili u nekom kraju gde znate da postoje grupice koje nisu bezbedne, onda bi trebalo da razmislite i o rešetkama, jer su oni dodatni vid da se zaštite i da onemogućete lak pristup vašem stanu.

Sigurnosna vrata

Postoje oni stanovi koji se bukvalno nalaze u prizemlju i čija vrata direktno izlaze na put. To su specifični stanovi, koji po nekim osnovama mogu da budu izuzetno nebezbedni.

Oni drugi stanovi koji se nalaze unutar zgrade, za nijansu su bezbedniji, jer nije tako lako doći do ulaznih vrata ukoliko se vrata od zgrade zaključavaju. Tako da oni čija se ulazna vrata nalaze na ulici, odnosno u blizini ulice, moraju da imaju sigurnosna vrata. To nije značajna investicija i neće mnogo uticati na budžet, ali će i te kako doprineti da vašu bezbednost podignete na jedan viši i bolji nivo.

Ugradnja video nadzora

Još jedna opcija koju imate na raspolaganju jeste i ugradnja video nadzora. Video nadzor je dobra opcija bilo gde da živite, odnosno bilo da živite u prizemlju, na prvom ili poslednjem spratu ili da živite u kući. Video nadzor je jedna preventivna vrsta bezbednosti i osiguranja. Za takvu vrstu stana biće vam potrebna samo jedna kamera u okviru video nadzora i to ispred vrata.

Kada su u pitanju kuće koje se nalaze do ulice, onda će vam u okviru video nadzora biti potrebno više od jedne kamere. Ukoliko imate ugrađene rešetke na prozorima, sigurnosna vrata i video nadzor, onda možete smatrati da ste vašu bezbednost podigli na najviši mogući nivo. Pored toga i vi ćete verovatno osećati određenu vrstu olakšanja.

Izvor: ProCar security

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *