Proleće, lepo vreme, dugi, sunčani dani… U glavi nam je samo jedno – napokon su ispunjeni svi uslovi za organizovanje žurke na otvorenom koju smo planirali još od prošlog proleća/leta. Iako žurke ovog tipa nisu tipične za našu kulturu, svaki put kada gledamo neki američki film ili seriju shvatimo da bi bilo baš dobro kada bismo i sami organizovali zabavu na plaži ili, u nedostatku iste, u zadnjem dvorištu, baš kao naši omiljeni fiktivni junaci.

Ali, čim nas je lepo vreme pogledalo, definitivno imate priliku da ispunite svoju davnašnju želju, a mi vam u nastavku otkrivamo nekoliko stavki koje se verovatno podrazumevaju, ali koje su bitne za uspešno organizovanje zabave u dvorištu.

Dekoracija prostora

S obzirom na to da ćete žurku organizovati u zadnjem dvorištu, ne morate toliko da razmišljate o tome da li ćete i kako dekorisati prostor. Naravno, ukoliko je neka posebna prilika u pitanju, nekoliko šarenih balona, zastavica ili lampiona nisu naodmet, ali ako organizujete žurku samo radi žurke, ovakvi detalji vam nisu neophodni.

Ipak, ono što jeste bitno jeste da obezbedite stvari poput stolova, stolica ili drugih mesta ili načina za sedenje i posluženje kako bi vašim gostima pre svega bilo udobno i prijatno. Iako planirate da će svi stajati i đuskati, u nekom trenutku će gosti poželeti da sednu pa je važno da obezbedite dovoljan broj klupa, stolica, taburea ili prostirki na kojima će čak moći i da se ispruže u travi. Naravno, zbog posluženja je bitan i određeni broj stolova, što nas dovodi do sledeće stavke…

Hrana i piće

Hrana i piće su prilično bitne stavke kada su žurke i proslave u pitanju, ali koliko god se podrazumevale, nekako se nikada ne posveti dovoljno pažnje ovom delu to-do liste. Pića ne sme da zafali, a potrebno je da obezbedite i dovoljno peciva ili grickalica kako vaši gosti ne bi pili na prazan stomak. I da, roštilj je uvek dobra ideja! Ako zabavu pravite bez nekog posebnog povoda, možete da naglasite svojim gostima da sa sobom ponesu nešto od hrane i pića kako biste time dopunili svoju ponudu, a i kako bi celokupan meni bio raznovrstan.

Muzika i ozvučenje

Kako dobra žurka bez dobre muzike, tačnije, dobrog ozvučenja? Nikako! Lako ćete svoj mobilni telefon, tablet ili laptop opremiti dobrim pesmama, ali kako da učinite da te pesme dođu do svakog gosta na žurki? Ovde nastupaju bluetooth zvučnici kao najjednostavnije rešenje za ozvučenje u ovakvim prilikama. Bluetooth zvučnici se preko bluetooth-a povezuju sa bilo kojim pametnim uređajem i omogućavaju vam odlično ozvučenje kako u zatvorenom prostoru, tako i u ovakvom otvorenom.

Osim toga, za slučaj da imate starije uređaje koji nemaju bluetooth opciju, bluetooth zvučnici obično imaju i ulaz kako biste mogli da ih povežete kako sa drugim uređajem, tako i sa slušalicama. Iako mali, bluetooth zvučnici će vam sasvim sigurno obezbediti dobar, jak i čist zvuk koji će automatski zagrejati atmosferu na vašoj žurki!

Pozivnice

Iako žurku u dvorištu možda nećete praviti nekim posebnim povodom, postarajte se za to da na vreme obavestite svoje goste da taj i taj dan planiraju da dođu kod vas. Ovo se naročito odnosi na uslov da svako od gostiju ponese nešto od  hrane i pića. I, pre nego što počnete da organizujete sve ovo, obavezno proverite vremensku prognozu. Kiša ili hladna noć vam zaista nisu potrebne!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *