Ako ste od onih koji imaju tremu pred neki važan test ili polaganje, pa makar bilo reči o pozitivnoj tremi, trebalo bi da imate na umu da često trema može potpuno da sputa kandidate. Mnogi stručnjaci tvrde da se trema može savladati i da postoje različiti načini pomoću kojih možete da je kontrolišete, ali na suzbijanju treme mora da se radi i da se uče načini kako je sputati.

Treba napomenuti da je ključ za suzbijanje treme zapravo samopouzdanje i samosvest. Naime, ukoliko sebe ubedite da ste vi najbolji i da ćete olako savladati tehnike vožnje, a tek nećete imati problema na polaganju za vožnju auta i da će sve ići znatno lakše. Razmislite malo, jer ključ uspeha je često u nama samima.

Međutim, šta uraditi kada su neke važne situacije u pitanju, kako delovati staloženo i samouvereno? Naime, ako ste rešili da polažete vožnju, onda zapamtite da sve čega se budete plašili tokom časova vožnje i sve što budete govorili da ne želite da vam dođe na polaganju, to će vam sigurno biti. Recimo, ukoliko vam instruktori iz auto škola Novi Beograd predstavili kao najčešću trasu na kojoj kandidati naprave sitne greške koje ih kasnije koštaju, nemojte da pomišljate da ćete i vi biti među njima.

Polaganje za auto

Naime, kako god predstavnici auto škola Novi Beograd i druge trase predstavljali, ne uzimajte zdravo za gotovo, jer je svako od nas različit i svako će se drugačije snaći u istoj situaciji. Važno je napomenuti da instruktori iz auto škola Novi Beograd ne smatraju slučajno jednom od naizgled lakih, a opet najkomplikovanijih relacija, jer se kandidati opuste i često oni ne budu krivi, već ih drugi učesnici u saobraćaju nateraju na grešku. Zato strpljivo i zanemarite šta ko kaže. Obratite pažnju na savete i tuđe greške, jer često se na tuđim greškama najviše nauči.

Korisni saveti za vožnju

Bilo bi lepo kada biste iz prvog puta položili i teorijski i praktični deo, ali nije strašno ako se to i ne desi. Ne očajavajte, jer mnogi profesionalci nisu iz prvog puta savladali praktični deo polaganja vožnje. U svakom slučaju, kada se bude približilo polaganje praktičnog dela, svaki instruktor će se potruditi da vam ukaže na sitnice, posavetuje vas kako najbolje da izbegnete neku situaciju i kako da rešite brojne nepredviđene gužve tokom vožnje.

Naime, svi predstavnici auto škola Novi Beograd priželjkuju kako bi se njihov kandidat što bolje snašao. Međutim, veliki broj auto škola Novi Beograd prikazuje kao trasu u kojoj je moguće napraviti znatno više sitnih nego krupnih grešaka. A na polaganju, greška je greška, bila ona sitna ili krupna, sve se gleda. Zato polako, smireno i samouvereno!

Ukoliko niste sigurni u svoje posobnosti i imate još neke nedoumice, zamolite svog instruktora da vam doda još neki čas više kako biste bili potpuno sigurni u sebe. Takođe, pitajte sve što vam se čini da niste pravilno savladali na licu mesta, jer se tako najbolje nauči i samo polako. Nije komisija koja ocenjuje polaganje bauk, a vi ste stekli dovoljno rutine kako biste ih uverili da treba da posedujete vozačku dozvolu. Srećno!

Saznajte još korisnih saveta vezanih iz sveta automobilizma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *