Dakle, zaprošena si, rekla si „da“, što znači da si sada verena i da te uskoro očekuje ne tako lako planiranje velikog dana. Ipak, pre nego što se „baciš“ na planiranje i organizaciju venčanja, najpre bi trebalo da razmisliš o organizaciji veridbe, tačnije, zabave koju ćete tvoj (sada) verenik i ti napraviti povodom iste. Veridba je otprilike svadba u malom, zato, kada masteriraš ove korake, bićeš biti spremna i za mnogo veći „zalogaj“ kao što je samo venčanje.

Pozovi

Pre svega, trebalo bi da odlučiš koga ćeš pozvati na zabavu. Naravno, i on i ti bi trebalo da „ukrstite“ svoje spiskove kako bi svako imao svoje ljude, tačnije, osobe koje su mu bitne. Važno je da imaš na umu to da, iako je veridba svadba u malom, osobe koje pozoveš na ovu zabavu, moraš pozvati i na venčanje. Razlog više da dooobro razmisliš čija lica želiš da vidiš, a čija ne. Kao i za venčanje, smisli originalne štampane pozivnice koje ćeš poslati svojim gostima.

Šta obući?

Sada je red na tebe. Večito žensko pitanje – šta obući?! Naravno, za venčanje znaš da ćeš nositi venčanicu ili neku sličnu haljinu, ali sada moraš da pokažeš nešto drugačije. Sada je vreme da zasijaš i budeš u centru pažnje zbog svog stila i izgleda. Na primer, možeš se odlučiti za efektni crveni kombinezon zbog kojeg će te sigurno svi gledati, a ono što je odlično u vezi sa njim je to da je dovoljno elegantan da ga nosiš i na nekim kasnijim svečanim događajima. Dakle, 2 (i više) u 1!

veridba

Pij

Pa, veridba se treba proslaviti, zar ne? Neka tvoja zabava ima neku temu, a celokupno veče „začini“ ukusnim koktelom ili sa više njih. Napravi svoju zabavu nezaboravnom odabirom neočekivanog pića u kojem će gosti uživati i koje će pamtiti. A kokteli su definitivno takva vrsta pića! Imaj na umu da bi trebalo da odabereš neke nežnije, ženske, ali i žestoke, muške koktele kako bi svi bili zadovoljni.

Serviraj

Osim pića, druga važna stvar kada je u pitanju veridba je i hrana. Uvek možeš da napraviš pravu srpsku zabavu sa gomilom hrane, a možeš da budeš i nešto originalnija i organizuješ švedski sto (koji i dalje ne isključuje gomilu hrane) tako da svako od gostiju može da odabere ono što mu se dopada. Neka to budu ukusni zalogajčići interesantno dekorisani ali koji će zadovoljiti nepca tvojih gostiju.

Dekoriši

Iako nije u pitanju samo venčanje, dekoracija je i dalje bitna. Naravno, ne moraš da osmišljavaš nešto grandiozno (sačuvaj ideje za venčanje), ali malo cveća, balona i drugih detalja dekoracije neće biti naodmet. Osim toga, ako si odabrala neku specifičnu temu zabave, osim koktela, dočaraj atmosferu i dekoracijom koja će asocirati na tvoju glavnu zamisao, odnosno, temu večeri.

Zabavi se

I na kraju, šta je zabava bez dobre muzike? Veridba je odličan trenutak da testiraš bend za svadbe koji si odabrala i koji bi, ako se pokaže dobro, trebalo da te zabavlja i na svadbi. Osim toga, možeš da testiraš i to da li će bend za svadbe da ima sopstveni repertoar ili će gosti naručivati pesme, a u slučaju da muziku biraš sama, taman ćeš videti da li odabrane pesme prijaju kako gostima, tako i bendu za svadbe koji ih izvodi. Iako te velika žurka tek očekuje, ovo treba da bude odgovarajuće zagrevanje!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *