Renoviranje kupatila nije mala stvar. Kupatilo je prostor koji vam daje mogućnost da budete kreativni, da koristite boje i detalje kako bi ga pretvorili u pravu malu oazu i uredili po svojoj želji i ukusu. A ukoliko već nemate ideju kako da renovirate kupatilo, predlažemo vam neka od sledećih rešenja.

Kupatila manjih dimenzija

Mala kupatila mogu predstavljati problem kada je uređenje u pitanju, ali ne brinite i ona se mogu urediti tako da budu funkcionalna i praktična, a uz sve to estetski lepo da izgledaju. Za mala kupatila birajte pločice svetlijih boja kao što su bele, krem ili nežne pastelne boje. Na jedan zid možete staviti tamnije pločice kako bi ga naglasili i učinili vaše kupatilo zanimljivijim. Ono što vaše kupatilo takođe može da učini zanimljivim jesu dekor pločice ili mozaik pločice koji ćete postaviti na zid gde vam stoji lavabo ili tuš kabina. Danas su u trendu pločice koje imitiraju kamen, drvo ili mermer i one daju kupatilu notu luksuza i topline.

U kupatilima manjih dimenzija, savet je da birate nameštaj bele boje, kako bi prostor izgledao veće, a da biste iskoristili svaki centimetar vašeg kupatila, savet je da izradite elemente za vaše kupatilo po meri. Tako možete uraditi police na zidovima na koje možete staviti neser i ostale vama potrebne stvari koje će vam biti na dohvat ruke.

kupatilo

Pločice za kupatila

Pločice u kupatilu izaberite u zavisnosti od toga šta vi želite. Ukoliko želite lako čišćenje podova onda je savet da uzmete porcelanske pločice ili one sa glazurom. Ipak ima i onih koje ne žele klizav pod, u tom slučaju su dobre hrapave pločice, one sa teskturom ili one koje u glazuri sadže zrna peska.

Najčešće kombinujte dve vrste ili boje pločica, a ukoliko ste se odlučili za osnovne pločice da vam budu u nekoj neutralnoj boji, odlično rešenje je da uvedete mozaik pločice koje će razbiti tu monotoniju.

Kakvu rasvetu za kupatila odabrati

Kupatila su mesta gde se obavlja između ostalog sminkanje, brijanje za šta je potrebna dobra osvetljenost, zato je bolje imati što više prirodne svetlosti. Pored prirodne svetlosti, potrebna je i veštačka rasveta. A kakva rasveta je najbolja za vaše kupatilo i gde bi trebala biti postavljena zavisi i od veličine vašeg kupatila.

U malim kupatilima preporučuje se rasveta na plafonu, jer na ovaj način čini prostoriju vizuelno mnogo prostranijom. Velika kupatila svakako elegantno izgledaju kada im se pridruži rasveta, a i daju mogućnost za veće eksperimentisanje samim tim što daju više prostora.

Kupatilska oprema i nameštaj

Kakav nameštaj ćete izabrati za vaše kupatilo zavisi od samog njegovog izgleda, ali i cene. Kada kupujete nameštaj gledajte da se on uklapa u dizajn i stil samog kupatila. Pre nego što odete u radnju, obavezno izmerite i dimenzije kupatila pa shodno njima kupujte i nameštaj. Kada su u pitanju visine za postavljanje vaše opreme i nameštaja za kupatilo, potrebno je da vodite računa da ta visina odgovara svim njenim korisnicima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *