Želite da vratite vreme unazad? Povratite štetu načinjenu od sunca? Izbrišete duboke bore? Šta kažete na brisanje dubokih ožiljaka od akni? Strije? Naravno, imate hirurški način da rešite sve ove probleme. Vampirski tretman lica, takođe poznat i kao PRP (plazma bogata trombocitima), koristi spostvena lekovita svojstva tkiva da stimuliše oporavak kože. Zato je ovaj metod na samom vrhu regenerativnih terapija.

Ono što čini krv tako korisnom je to što ona sadrži ćelije sa različitim atributima. Npr. najmanje ćelije, trombociti, oslobađaju faktore rasta, proteine koji šalju signale da se ubrza popravka tkiva i regeneracija kosti, kože i hrskavice. Faktori rasta su suštinski deo procesa ozdravljenja tela, jer kada dođe do povrede, trombociti su prve ćelije koje stižu na oštećenu lokaciju i otpuštaju faktore rasta koji se dalje bave procesom zarastanja i iscelenja.

žena sa lepom kožom

Vampirski tretman lica, ili PRP (plasma rich platelet), podrazumeva vađenje male količine krvi pacijenta iz sopstvene ruke i nakon toga, odvajanje plazme (uz pomoć centrifuge) – tečnog dela, od crvenih i belih krvnih zrnaca.

Koncentrovana plazma, koja je bogata trombocitima, deo krvi bogat faktorima rasta, ubrizgava se u lice. Ovaj metod može se kombinovati sa dermalnim filerima, ukoliko se želi dodatno izravnjanje problematičnih oblasti, kao što je predeo ispod oka.

PRP terapija se koristi skoro 20 godina, da bi se ubrzalo zarastanje rana i opekotina, da bi se pomoglo sportistima nakon povrede – uključujući i tenis (Rafael Nadal se često uzima kao primer). Kuma ove procedure u višem društvu je, kao što verovatno znate, Kim Kardašijan.

Najčešća pitanja

Da li je vampirski tretman odgovarajući za mene?

PRP je autologna obrada zrelih trombocita i fibrina, koristi sopstvenu krv za pripremu proizvoda, i omogućava dalju administraciju Vaših koncentrisanih trombocita i gradivnih elemenata tkiva (plazma bogata trombocitima).

U vampirskom tretmanu, prp može da se ubrizga ispod očiju, čela, na linije osmeha, kao i na dubokim borama radi stimulacije rasta kolagena i omogućavanje prostora za zatezanje i vraćanje mladalačkog sjaja koji ste nekad imali. Podmlađivanje kože sa PRP može da se uradi i na vratu, dekolteu i na zadnjim stranama ruku. Primenjuje se odmah ispod površine kože ili lokalno.

Da li je vampirski tretman bezbedan?

Danas ga koristi na hiljade pacijenata širom sveta, i pokazalo se da je bezbedan i efikasan metod. Ovaj tretman sadrži samo autologne komponente i iz ovog razloga nema prijavljenih težih neželjenih reakcija (kao npr.čvorići, neravnine ili granulomi).

Kako se vampirski tretman izvodi?

Vampirskim tretmanom dobijamo prirodnu, biološki aktivnu krvnu plazmu, napunjenu održivim krvnim pločicama, i može biti primenjena na jednostavan, bezbedan, brz i minimalno invazivan način u ambulantnim uslovima.

Aplikacija se obično izvodi u lekarskoj ordinaciji. Vaš lekar ili medicinska sestra mogu da koriste različite tehnike upravljanja bolom tokom tretmana kako bi se osigurala udobnost tokom procedure.

Da li postoje neki neželjeni efekti usled vampirsog tretmana?

Pošto se u ovom tretmanu koristi sopstvena krv i nema bilo kakve životinjske ili sintetičke komponente, praktično nema rizika od alergijske reakcije i do sada nije bilo prijavljenih alergijskih reakcija. Shodno tome, testiranje kože na alergiju pre tretmana je nepotrebno. Međutim, ako imate istoriju alergija, obavestite svog  lekara. Nije bilo prijavljenih ni ozbiljnih nuspojava. Međutim, može doći do nekih reakcija, kao što su blaga iritacija, edem, modrice, oticanje, svrab, promena boje ili osetljivost na mestu uboda. Ova privremena stanja obično se povuku u periodu od jednog do dva dana.

Kakve rezultate mogu očekivati?

Vampriski tretman će obezbediti postepeno povećanje količine kolagena, stiumulacijom veće proizvodnje. Nakon terapije, videćete trenutne rezultate. Kada se početni otok potpuno povuče, što može da potraje i do 3 nedelje, postaće vidljiv pravi efekat.

Da li će moja koža postati primetno tvrđa na dodir?

Kako se koristi prirodan proces, ne postoje poznati takvi rizici.

Da li su rezultati trajni?

Iako rezultati nisu trajni, PRP lečenje nudi prirodne i trajne posledice.

Koliko tretmana je potrebno?

Željeni rezultati se mogu postići i u jednoj poseti, ali Vaš lekar bi trebalo da napravi pravu procenu. Preporučena doza je tri sesije, četiri nedelja, a zatim jednom godišnje je dovoljno za održavanje.

Bez obzira da li ste nezadovoljni samo zbog ružnih ožiljaka od akni, ovo je tretman koji ne koristi pilule ili manipulativnu terapiju. Umesto toga, koristi Vašu sopstvenu krv. Koliko god jezivo zvučalo, „Vampirska terapija“ koristeći vlastitu krv za lečenje specifičnih stanja i polje je u razvoju u medicini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *