work-and-travel-iskustvo-compressed

Više nema potrebe da sa čežnjom gledaš američke filmove i serije, tužno čitaš novinske tekstove o američkim znamenitostima, pretražuješ fotografije Amerike na Internetu dok se u pozadini čuju stihovi „…jer Amerika je zemlja daleka…“ Sada i ti imaš mogućnost da ostvariš svoj „američki san“ i provedeš nezaboravno leto u svojoj omiljenoj zemlji i to na najautentičniji način – živeći, radeći i putujući.

Kako to?!

Lako, uz odabir nekog od programa Work and Travel.

Samo za studente

Work and Travel je pre svega namenjen studentima, a bitno je da si godinu upisao redovno, bez obnavljanja i da imaš manje od 30 godina. Work and Travel agencija će ti pomoći da pronađeš posao, smeštaj, dobiješ vizu i zdravstveno osiguranje, a vodiće te i kroz samu proceduru aplikacije za posao, razgovora sa poslodavcima, viziranja i intervjua u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država. Bez obzira na to da li ti je ovo prvi put da se upuštaš u Work and Travel avanturu ili si već i ranije bio deo ove priče (da, imaš mogućnost da više puta ideš) na tebi je samo da lepo učiš, položiš ispite i spremiš kofere za sjajno leto koje je pred tobom!

Za svakog po nešto

Work and Travel avantura traje četiri meseca, koliko važi i sama viza, a od toga ćeš tri meseca provesti radeći na jednom ili više poslova, u zavisnosti od tvojih želja i mogućnosti, dok ćeš poslednjeg meseca imati priliku da putuješ Amerikom i napokon lično obiđeš sve znamenitorsti i gradove o kojima si do sada samo čitao ili slušao. Poslovi su sezonski i podrazumevaju različite pozicije u hotelima, restoranima, marketima, buticima, bazenima, golf terenima ili zabavnim parkovima. Bez obzira na to što si student, moći ćeš da zaradiš baš kao i svaki drugi Amerikanac, od 8 do 16 dolara po jednom radnom satu. Naravno, i prekovremeni rad (koji uključuje više od 40 sati nedeljno) dodatno se naplaćuje, tako da je dobra zarada sasvim izvesna.  A da li ćeš sve potrošiti tokom četvrtog meseca ili ćeš nešto uspeti i da uštediš – zavisi samo od tebe!

Nezaboravno iskustvo

Work and Travel iskustva su u svakom smislu nezaboravna iskustva i pružaju zaista jednistvenu priliku da upoznaš Ameriku i više nego samo turistički. Mogućnost da u ovoj zemlji neko vreme živiš i „dišeš“ zajedno sa njom je neprocenljiva, a na tebe utiče na mnogo načina. Izvesno je da ćeš radeći i boreći se za sebe, brinući sam o sebi i oslanjajući se samo na sebe, postati mnogo zrelija i odgovornija osoba, a sama mogućnost da upoznaš nove ljude, nove kulture, proputuješ „svet“ i vidiš mnogo toga šire i više, iskustvo je koje se ne zaboravlja. Svako putovanje te na neki način bogati i oplemenjuje, pa je zato Work and Travel avantura nešto što se ne propušta! Sigurno je da neće biti lako, ali je isto tako sigurno da će biti nešto što se pamti – sjajno, jedinstveno i neponovljivo!

Definitivno je reč o putovanju kakvo vam turističke agencije ne mogu ponuditi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *