Da li ste već počeli da planirate letovanje? Ili mislite da još uvek ima vremena?

Pa, s obzirom na to da smo već duboko zagazili u proleće, vreme letovanja se prilično približilo što znači da je sada već pravo vreme da počnete da razmišljate o tome gde ćete, sa kim, kad, šta ćete da ponesete i tako dalje, i tako dalje.

Ah da… Planiranje letovanja je tako lepo, pa ipak, gotovo se redovno iznerviramo oko nekih najosnovniji stvari ili pak zanemarenih sitnica. Zato smo za vas izdvojili pet najvažnijih pitanja na koja treba da date odgovor kako bi ovogodišnje planiranje letovanja pošlo kao po loju!

Sa kim?

Verovatno najvažnije pitanje kada je reč o letovanju jeste ono – sa kim putujete? Možda vam deluje očigledno ili nepotrebno, ali neki i dalje putuju sa roditeljima, neki sa prijateljima, neki sa partnerom, a neki bez problema – sami! Ako ste do sada imali više različitih iskustava u odnosu na to sa kim ste išli, razmislite o tome koje iskustvo je najbolje i koje biste ponovili. Nemojte radi reda ići sa partnerom ako vam prošle godine zajedničko letovanje nije bilo onako kako ste zamislili. A ako vam se ne ide ni sa kim – zašto se ne biste okuražili i ove godine otputovali sami? Budite sebični, mislite na sebe, a ne na ono što se od vas očekuje kada je letovanje u pitanju.

Kada?

Kada ste rešili pitanje društva, pozabavite se pitanjem kada ćete putovati. Pre sezone, u sezoni ili na kraju sezone? Ovde možete da se vodite ličnim ukusom i potrebama, ali i cenama aranžmana. Takođe, uzmite u obzir i svoje poslovne ili školske obaveze, kao i obaveze osobe sa kojom putujete. Pronađite najbolje zajedničko rešenje koje će svima odgovarati.

Gde?

Pitanje kuda na letovanje je verovatno najvažnije, ali smo ga ipak stavili na treće mesto. Jer, destinacija i nije toliko bitna kada idete u dobrom društvu, zar ne? Naravno, neki kriterijumi moraju biti ispunjeni, ali nemojte se previše opterećivati oko sitnica kao što su, na primer, tačno mesto u Grčkoj, broj zvezdica u hotelu, boja posteljine u apartmanu i slično. Razmišljajte u globalu i odaberite mesto koje vam najviše odgovara i koje ste želeli da posetite. Ako volite avanture, odaberite novo mesto na kojem niste bili, a ako ste pre za sigurne varijante, baš kao i u slučaju društva – igrajte na sigurnu, proverenu varijantu! Mi vam predlažemo da pogledate ponudu Ponte Travel-a.

Kako?

Avion, autobus, auto… Ovo mnogo određuje vaše letovanje. Avion jeste najudobniji, ali je i najskuplji, dok je automobil prilično praktična opcija budući da vam omogućava kretanje i u toku samog letovanja. Odaberite opciju koja je i praktična i ekonomična, naročito ako ste sam aranžman platili nešto više.

Šta?

Kada ste sve organizovali, vreme je za pakovanje jer letovanje samo što nije! Šta poneti? Pa, ako idete na more, najobavezniji su kupaći kostim, peškir, papuče, krema sa zaštitnim faktorom i šešir. Nešto garderobe, nešto kozmetike, pasoš, novac… Sve ostalo se sasvim sigurno može nadomestiti u slučaju da shvatite da vam nešto nedostaje!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *