Dijete, odricanja, izbegavanje hrane, slatkiša – sve je to sastavni deo mršavljenja ili bar mislimo da je tako? Prema ovoj teoriji ispostavlja se da je mršavljenje jedan bolan proces, jedno mučenje našeg organizma i naše psihe.

Rezultati dođu brzo, ali realno je da celog života ne možemo da budemo na dijetama, na različitim rigoroznim režimima ishrane. Nije u pitanju to da niste karakter, već vaše telo ne može taj tempo da izdrži.

diona

Zato treba da porazmislite o sledećim činjenicama ukoliko se već dugo pitate to čuveno pitanje – kako smršati :

Izbegavajte dijete

I iz samog uvoda vam je bilo jasno da treba da izbegavate dijete. Zašto? Pre svega zato što na dijetama ne možete da budete večno. Dijete možete držati nekoliko meseci i onda morate napraviti pauzu, a vrlo je teško pridržavati se dijeta, ukoliko ih do sada niste držali. Mršavljenje nije proces koji je u uskoj vezi sa dijetama. Ako želite kratkotrajno da smršate, onda će dijeta biti sasvim dovoljna, ali ukoliko želite da održite težinu onda ćete morati da izaberete nešto sasvim drugo.

Izaberite onaj način u kome ćete uživati

Cela suština jeste zapravo da izaberete onaj način ishrane koji vama odgovara. Dakle, nema dijete. Mršavljenje treba da se odvija postepeno. Ne morate da izbacite sve vaše omiljene namirnice. Na primer ako mnogo volite slatkiše jedite ih svaki drugi dan, pa onda svaki treći, pa onda na primer samo jednom nedeljno. Verujte da je to moguće.

Naravno u početku će vam se činiti da vi to ne možete, ali vremenom ćete shvatiti da vam slatkiši i ne trebaju. Videćete da vam se i ne traže, videćete kako ste oslobođeni jednog štetnog zadovoljstva. Zatim, ako uživate u hlebu, morate da ga smanjite. Ili, probajte da ga zamenite projom, ali projom koju ćete vi spremati.

Spremajte proju, koja ne sadrži kvasac, ulje i neke nepotrebne sastojke. Vrlo ukusna proja može da se napravi i na vrlo jednostavan način. Jedine na primer po jednu ili maksimalno dve proje na dan i videćete rezultat. Zatim, nemojte uz meso jesti hleb ili proju. Probajte tako samo nekoliko puta i razlika će biti evidentna.

Vežbajte, ali minimalno ako niste navikli na naporan program

Vežbanje jeste sastavni deo mršavljenja. Međutim, najviše ćete smršati ukoliko regulišete ishranu. Dakle, mršavljenje se ne postiže samo vežbanjem.

Da li znate da vam se za jedan visokokaloričan obrok potreban i te kako intenzivan trening da biste sagoreli sve unete kalorije. Zato ako manje kalorija unosite, bolje ćete se osećati i biće vam lakše da trenirate. Nije potrebno da sada trenirate kao profesionalci ili da na primer trenirate svakog dana. Dovoljno bi bilo da trenirate i tri puta nedeljeno, ali da poštujete to.

Dakle, ukoliko trenirate samo jednom nedeljno to vam i neće mnogo pomoći kada je mršavljenje u pitanju. Međutim, ukoliko trenirate više puta nedeljno i na pravi način uskladite i ishranu, mršavljenje će biti jedini ishod. Dobra stvar je što sport na neki način izaziva i zavisnost i to u najpozitivnijem mogućem smislu. To je zbog toga što će vas sport malo probuditi, počećete da lučite hormone sreće i počećete da osećate potrebu da vam sport treba svakog dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *