Sve relevantne i potrebne savete kada je polaganje vožnje u pitanju treba da dobijete od instruktora. Međutim, neke stvari treba da znate i pre nego što upišete časove za polaganje vožnje. Procedura upisa u auto školu je krajnje jednostavna, kao i ceo proces. Svi koraci se znaju unapred i vi samo treba da ih sledite. Sve što je u vezi sa polaganjem vožnje zavisi isključivo od vas i od vašeg pristupa. Morate biti odgovorni i završavati svoje obaveze na vreme, ali se i pridržavati sledeća četiri saveta:

Detaljno ispunjavajte obaveze

Shvatite polaganje vožnje kao nešto jako bitno, zato što to tako i jeste. Nemojte polaganje vožnje uzimati zdravo za gotovo, nemojte se previše opuštati i postavljati druge prioritete kada ste se već upisali u auto školu. Ako imate rok do kada treba da izvadite lekarsko uverenje ili da spremite drugu dokumentaciju, onda ispoštujete taj rok. Takođe, ako se dogovorite nešto sa instruktorom onda taj dogovor morate da ispoštujete. Jednostavno morate da budete odgovorni u svakom pogledu, kada je polaganje vožnje u pitanju.

Ne odustajte ukoliko vas jednom ili više puta obore

Vrlo važno pravilo i generalno savet jeste da ne odustajete ukoliko vam se desi da vas komisija obori. Svesni ste i sami da niste toliko dobar vozač na početku, to nikako ne znači da kasnije nećete da usavršite svoje sposobnosti i da kasnije nećete biti i te kako dobar vozač. To možda treba da vam bude opomena da više radite na tehnici, na oslobađanju od treme, od straha. Zapitajte se zbog čega su vas više puta oborili. Zapitajte se da li vas terma koči na polaganju i sprečava da sve uradite kako treba. Zapitajte se da li ste sve dobro izvežbali. Nikada nije dobra odluka da odustanete. Budite svesni da se svaki trud isplati, pa ćete tako sigurno uskoro položiti,  a u jednom trenutku ćete sigurno i biti svesni i zahvalni na tome što su vas  motivisali da se samo još više borite.

Ne odugovlačite sa polaganjem vožnje

Svi oni koji odugovlače sa polaganjem vožnje nakon što izvoze sve časove se verovatno veoma plaše tog presudnog dana u njihovim životima. Na taj način oni sebi stvaraju pritisak, bore se sa sobom, ne uspevju da pobede strah i odlažu polaganje vožnje. Stalno pronalaze neke  nove razloge zašto ne bi trebalo ni ovaj put da izađu, zašto bi trebalo da sačekaju još malo. Svaka vrsta odugovlačenja i odlaganja polaganja vožnje samo može da vam škodi i to u svakom smislu. Stegnite petlju i izađite na polaganje, kako biste što pre dobili dozvolu, a zatim krenuli da pobeđujete i druge strahove.

Shvatite ozbiljno svaki čas vožnje

Slušajte dobro sve ono što vam instruktor govori, svaki njegov savet će vam značiti. Nemojte misliti da vi to sve znate, da vam on priča one stvari koje su već mnogo puta ispričane. Shvatite ozbiljino svaku njegovu kritiku i trudite se da ispravite ono što ne radite dobro. Nemoje da sujete ide ispred razuma. Jasno vam je da ste na početku i da morate da učite. Da biste učili morate da slušate, da primenjujete savete, da ostavite sujetu i strah po strani i da budete svesni toga da i vi pravite greške.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *