Moderne tehnike samopomoći koje se danas nude sa ciljem da nam pomognu da malo promenimo život su razne. Sve u suštini imaju jedan cilj, da vam promene fokus, da vam pokažu koliko život zapravo može da bude lep i koliko je lepo biti u ovom trenutku i postojati i biti zadovoljan i srećan.

theta healing beogradTakođe, mnoge tehnike vam mogu pomoći da prevaziđete i ozbiljnije životne probleme. Jedna od takvih tehnika je i theta healing. U narednim pasusima saznaćete šta je to theta healing i kako vam može pomoći.

Šta je theta healing?

Theta healing je zaista stara, drevna metoda. Koristila se pre mnogo godina kao pomoć u prevazilaženju brojnih problema. Međutim, ova tehnika nije bila poznata većini ljudi. Tek devedestih godina, jedna isceliteljka je uspela da pronikne u čari ove metode i da uzme ono što je najbolje i da opet počne da je primenjuje. Od tada popularnost ove metode neprestano raste i sve je više onih koji se okreću upravo njoj kako bi rešili neki životni problem. Kako to? Pa zapravo se radi o energetskoj tehnici, a tokom tretmana onaj ko je došao na tretman nalazi se u stanju meditacije. Terapeut pokušava da uđe u podsvest osobe, kako bi otkrio gde je to što je koči i šta je zapravo to što je koči. Pokušava da dođe do srži problema, kako bi se sam taj problem i rešio. Osoba nije u dubokoj meditaciji, ali može da uđe u svoju podsvest i otkrije šta je to muči, čega se to tačno plaši i da tako razbije sve svoje strahove, odnosno da se suoči sa njima i na taj način ih pobedi.

Kome sve može biti od koristi ova tehnika?

Tehnika Theta healing-a može da bude korisna svima onima koji imaju neke traume, koji su zabrinuti, koji su anksiozni, koji osećaju neke strahove, ljutnju, bes ili gnev. Takođe, može da pomogne kada nedostaje dovoljno motivacije za rad, kada ne postoji dovoljno motivacije za učenje, kada je raspoloženje promenljivo. Takođe, theta healing pomaže i kada postoji problem u komunikaciji. Naime, često se desi da nikako ne možemo da se razumemo sa našim partnerom ili da ne možemo da se razumemo sa našom decom, nadređenima, prijateljima i ljudima koje volimo. I u ovom slučaju theta healing vam može pomoći da otkrijete koje su to tačno vaše blokade sa kojima se suočavate. Takođe, theta healing znači mnogo kada imate probleme u partnerskim odnosima, kada se često svađate ili čak kada ste u lošem stanju nakon raskida sa partnerom ili ste u lošem stanju kada imate problem sa nekim bliskim članom vaše porodice. Dakle, theta healing se fokusira na ono što je u vama, a što dovodi do problema u normalnom funkcionisanju i normalnim odnosima sa ljudima.

Kako theta healing pomaže?

Nakon tehnike theta healinga shvatite da vaša snaga leži u vama. Možda ste je negde samo uspavali, možda ste je zanemarili, možda ste je zaboravili, možda vam je promakla negde, možda je samo ne primećujete. Svi u sebi imamo sve potrebne resurse, za prevazilaženje problema, muka, poteškoća, samo je naravno nekada potrebno da nam neko pomogne da ih pronađemo, da ih prepoznamo i da nas nauči kako da koristimo našu moć i našu energiju na pravi način. Dakle, theta healing pokazuje gde tačno nastaje konflikt u vama, koji možda utiče i na vaše svakodnevno ponašanje, te vam nudi način kako da to prevaziđete. I sami ćete tokom tretmana mnoge stvari otkriti o sebi, a sve treba da shvatite kao proces rada na sebi, kao proces očvršćivanja i mogućnosti napredovanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *