diseldorf

Ukoliko se odlučite za turističku posetu Nemačke, nemojte izostaviti područje reke Rajne u kojoj je smešten višemilionski grad Dizeldorf.

Šira oblast Dizeldorfa poznata je kao kulturna prestonica ovog dela Evrope, brojnih sajmova, prelepih izletišta i modnih sadržaja za sve ljubitelje atraktivnog stila. U skladu sa velikom posećenošću, aerodrom u Dizeldorfu broji veliki broj putnika, sa usputnim ili direktnim letovima. Navedena pogodnost predstavlja još jednu u nizu značajnih tačaka ovog dela grada, što određuje dobru povezanost i komunikaciju sa drugim delovima sveta. Širok terminal je poznat širom  Evrope i značajan za povezivanje svih delova sveta.

Birajte jeftinije avio karte Beograd-Dizeldorf samo direktnim letom

Ukoliko putujte iz Beograda u Rursku oblast, onda se misli na Dizeldorf kao treći grad po posećenosti u Nemačkoj. Opredelite se za jeftinije avio karte Beograd-Dizeldorf samo direktnim letom, što će omogućiti siguran dalji transfer i dolazak do krajnjeg odredišta Rurske oblasti. Veliki značaj ovog dela Evrope imao je nekadašnji ekonomski i politički uticaj, koji je oblikovao središte Rurske oblasti.

Međunarodni značaj upravo ima Dizeldorfski aerodrom, kao treći po veličini u Nemačkoj, odmah iza Minhena i Frankfurta. Značajno je pomenuti i dobru rečnu povezanost i plovnost reke Rajne na kojoj su razvijene dve značajne luke. Luke su pogodne za ekonomsku trgovinu sirovina i razvoj ribarstva. 

Pre planiranog leta u Dizeldorf pripremite turistički vodič grada

U svakom gradu postoje pojedine univerzalne znamenitosti po kojima se gradska sredina ističe od ostalih Evropskih prestonica. Na prvi pogled je značajna arhitektura grada koja je prema uređenosti odmah uočljiva. Dalje slede mnogobrojni parkovi i korito reke Rajne koje po uređenosti predstavlja pravu rajsku oazu. 

Ukoliko volite duge i opuštene šetnje uz reku, Rajna vam u Dizeldorfu to zaista može pružiti. Povezanost luke Dizeldorf i samog jezgra starog grada, upravo je ostvareno koritom reke Rajne. Širina obale omogućava komfornu i prostranu šetnju koja je potpuno uz sinergiju zelenila i urbanu sredinu grada. 

Odmah uočljiv detalj gradskog jezgra ima toranj Rheinturm, kao impozantna građevina sa koje se pruža prelepi pogled na okolna mesta grada. Ukoliko želite nešto luksuzniji predeo Dizeldorfa, odvojite vreme za obilazak Kraljevske aleje u kojoj je dobar šoping zagarantovan. Ranija istorija grada stvorila je velelepni dvorac Benrat, kao značajnu istorijsku ali i prirodnu oazu ovog dela Evrope. 

Prelepo kristarenje Rajnom za ljubitelje rečnog razledanja grada

Tokom večeri život na rekama se odvija na brojnim barkama, brodovima i ostalim plovilima. Potpuna jasnoća boja, raskošni sjaj i odsjaj u vodi, doprineli su potpunom ugođaju krstarenja. Ono što ipak morate obići pešačkom turom zapravo je srce Dizeldorfa odnosno Stari grad. 

Sa reke možete sagledati modernu arhitekturu ali i onaj tip građevina koje odolevaju vremenu značajne po načinu postanka i stepenu uređenosti. Sve uz reku deluje privlačno, velelepno i uređeno, što je zaista tako iz same blizine. 

Uz plovnost reke Rajne iskoristite bogatu ponudu lokalnih restorana čija se tradicija posebno ističe bogatim ukusima i čarolijom koja privlači veliki broj stranih turista. Bogatstvo naroda, kulturni sadržaji, umetnost, dizajn, moda i druge stvaralačke aktivnosti, doprinele su turističkom razvoju Dizeldorfa. Obezbedite direkte letove do lokalnog aerodroma, što u ovom slučaju svakako ima Beograd putem prestižnih avio kompanija. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *