Oči su ogledalo duše, a kapak njihov ram. Procesom starenja očni kapci se spuštaju i višak kože pada preko očiju. Drugi naziv za estetsku operaciju kapaka je blefaroplastika. Obično su pacijenti ženske i muške osobe srednje životne dobi. Opušteni kapci dovode do toga da izgledamo beživotno, starije i umornije.

Pre samog zahvata vrši se procena kapaka koja podrazumeva procenu sastava kože, njenu debljinu, oblik i položaj očiju i obrva, spuštenost kapaka. Kada je u pitanju podizanje kapaka, sama operacija  sprovodi se uz pomoć lokalne anestezije. Operacija očnih kapaka je bezazlena i u porseku traje oko dva sata. Rez je od jednog milimetra do deset milimetra, pravi se ispod gornjeg i donjeg kapka tako se višak kože i masnog tkiva odstranjuje. Za ovakvu intervencu je potrebno odabrati iskusnog i dobrog doktora estetske hirurgije.

Tok operacije očnih kapaka

Konci se skidaju nakon ped do šest dana. Laser je još jedan od načina kojim se može načiniti rez, pa se tada radi o laserskoj operaciji. Bitno je naglasiti da spušeni kapci preko očiju mogu ugroziti i jasnoću vida. Sam zahvat zahteva visoku preciznost, jer i mala nepreciznost može biti štetna za konačan izgled. Neželjeni efekti mogu biti blagi otoci pa je poželjno stavljati hladne obloge kako bi se otok povukao. Par dana nakon operacije očnih kapaka nose se posebne naočare koje štite od neželjenih spoljnih dejstva.

Preporučuje se da se u danima nakon intervencije ne izlažemo težem fizičkom naporu, spava se na jastuku koji je malo više uzdignut, da se oko očiju maže krema koja je preporučena od strane lekara. Nakon dve nedelje od zahvata ne proporučuje se i nošenje kontaktnih sočiva. Rezulati zahvata su dugotrajni. Ukoliko je hirurg veštih ruku, vidljivih ožiljaka neće biti. Takođe doktor je dužan da da detaljan opis samog toka opreracija i koraka koji će biti načinjeni. Prosek oprovka je oko desetak dana, a potpuni oprovak se može očekivati mesec dana nakon zahvata.

,,Mačkasti “ lifting

Podizanje kože u slepoočnoj regiji stvara mačkasti izgled, na taj način se spušteni deo obrva, predeo oko očiju kao i deo čeone oblasti podiže naviše. Povećava se volumen i lice dobija sjaj i svežinu. Za ovakav vid interevencije odlučuju se osobe u tridesetim i četrdesetim, ali se ni osobe starije životne dobi ne isključuju.

Zašto je dobro uraditi operaciju očnih kapaka?

Dobrih razloga je više. Mlađi, odmorniji, zavodniji izgled je zagarantovan. Našim očima je potreban svežiji i prodorniji pogled u svet bez ograničenja i smetnji. Viškove treba odbaciti i dozvoliti našem pogledu slobodu. Naše lice je bez bora i nabora, slobodno za svet. Operacija očnih kapaka je najefektvnija, bezazlena je i najvažnije od svega je da nije bolna. Oko će dobiti poseban sjaj i naš odraz u svet biće lepši. Opušteno i bez opterećenja se možemo odlučiti za operaciju kapaka.

Nisu potrebna velika odricanja zarad odličnih i blistavih rezulata za predeo oko naših očiju. Fotografije pacijenata pre i nakon operacije pokazuju efektivnost ove operacije. Zamaskiravanje teškom i opterećujućom šminkom, velikim naočarima biće prošlost. Naše oči počeće da sijaju a kada one sijaju, sija i naša duša. Dozvolimo im to. Mladost i lepota će ponovo oživeti, bore nestati, viškovi oko očiju otićiće u prošlost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *