Čišćenje vašeg doma može biti brzo i jednostavno, a uz neke trikove može čak biti zabavno. Pročitajte ih i isprobajte jer oni stvarno rade. I što je najvažnije, sastojci koji se koriste nisu opasni za vas ili okolinu. 

Čišćenje rerne

Mnoga sredstva za čišćenje pećnica sadrže benzen, toluen, ksilen, metanol i etilbenzen. Svi ovi elementi su kancerogeni, oštećujući živce i embrione. Iz tog razloga, važno je pronaći odnosno koristiti prirodna sredstva koja se već nalaze u domaćinstvu a mogu pomoći u temeljnom čišćenju.

Kako očistiti rernu bez hemikalija?

Jednostavno i bez štetnih hemikalija možete čistiti i rernu. Potrebni su vam soda bikarbona i sirće. Prvo pomešajte šolju sode bikarbone sa šoljom vode. Nanesite smešu na sve delove rerne koji su prljavi. Ostavite dva sata. Zatim je isperite toplom vodom i sunđerom za čišćenje. Ako je još uvek prljavo, ponovite postupak. Ako je rerna gotovo čista, pomešajte čašu sirćeta i čašu vode, sipajte je u bocu sa sprejom i prskajte po celoj rerni. Ostavite 15 minuta, a zatim obrišite krpom. Rerna će ponovo zasijati.

Isto tako, za čišćenje rerne može se koristiti mlaka voda u kombinaciji sa limunskim sokom. Ovaj rastvor treba ubaciti u zagrejanu rernu, pustiti da deluje, a zatim obrisati masnoću iznutra.

Kako temeljno očistiti pločice?

Vrlo je lako sprečiti stvaranje plesni i prljavštine između pločica. Utrljajte spojeve belim čepom od parafina. To će napraviti oblogu i prljavština neće biti u stanju da se uhvati.

Nečistoću sa pločica možete ukloniti i sodom bikarbonom. Prvo navlažite staru četkicu za zube vodom, a zatim je pospite sodom bikarbonom. Takvom mešavinom trljajte spojeve između pločica.

Takođe možete da pripremite mešavinu vodonik peroksida i vode u odnosu jedan prema dva. Upotrebite staru četkicu za čišćenje ili sundjer za nanošenje na spojeve ili pločice i očistite.

Kako pločicama vratiti sjaj?

Dodajte 15 grama limunske kiseline u čašu tople vode i očistite pločice takvim rastvorom. Zatim isperite vodom.

Takođe ih možete očistiti sirćetom. Sipajte čašu sirćeta u litar vode i očistite.

Kako očistiti mašinu za veš?

Preporučuje se da veš mašinu očistite i osvežite na svakih nekoliko meseci. Ovo je prilično jednostavno. Sipajte pola litra sirćeta u doboš da biste ga nahranili, a zatim priključite mašinu na najkraći program.

Kako očistiti šporet?

Šporet možete da očistite lako i prirodno. Potreban vam je samo sok od jednog limuna. Nanesite ovo posle prljavštine na šporet i pričekajte 15 minuta. Zatim je isperite toplom vodom i sunđerom za čišćenje.

Kako održavati uz nedostatak vremena?

Suviše često nismo u mogućnosti da održavamo svoje prostorije kako treba i koliko treba. Međutim, ukoliko želim da naš dom ipak bude u dobrim higijenskim ulovima, možemo se obratiti agenciji za čišćenje i održavanje objekata

Agencija za čišćenje i održavanje objekata, nudi usluge profesionalnog čišćenja uz kombinaciju ručnog i mašinskog čišćenja. Klijent sam bira prostor odnosno objekat koji se čisti ka oi način na koji se čisti, odnosn učestalost održavanja. 

Ove agencije vrše profesionalno sređivanje svih vrsta objekata, kao što su domaćinstva, poslovni prostori, garaže, prostori nakon izgradnje, stambene zgrade itd. Većina agencija za čišćeje i održavanje svoje usluge vrši odlično, uz ponudu čišćenja nameštaja, tepiha i mebla. Cene ovih usluga variraju u zavisnosti od kvadrature prostora kao i samog stanja i higijene u objektu. Stalni klijent u većini agencija mogu ostvariti i popust, dok većina agencija za čišćenje i održavanje želi da pregovara o ceni odnosno ponudi.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *