Ako trenutno imate kartonsku kutiju, velike su šanse da kada završite sa njom ili planirate da je bacite ili reciklirate. Ali, da li ste znali da sa njom zapravo možete učiniti puno drugih, možda zanimljivih stvari, uključujući neke kreativne akcije? 

Mnogo puta ljudi zapravo ne obraćaju pažnju na to šta mogu da urade sa kartonskom kutijom, jer ih mi iskorišćavamo kao kratkotrajnu ambalažu. U suštini, kartonske kutije možete toliko da koristite, a u zavisnosti od toga koliko je vodootporna, moći ćete da napravite neverovatne predmete. Kartonske kutije odlično funkcionišu i kao kanta za papir, kreativno pakovanje poklona ili bilo šta drugo. Ovde ćemo govoriti o nekim kreativnim alatima koje možete da kreirate upotrebom kartonske kutije.

Kutija za grebanje

Prvo možete da napravite mesto  gde će vasa maca grebati noktima umesto da to radi na vašem kauču. Ako imate mačku koja voli da pustoši svoj nameštaj, ili možda jednostavno ne želite da potrošite tonu novca na otpad, kutija je zapravo sjajna stvar koju možete da transformišete. Možete dobiti neki valoviti karton, a vašoj mački može to iskoristiti kao pomoć da izgrebe sav nameštaj ili vašu decu od stresa. 

Kreativno pakovanje poklona

Ako vaš poklon najbolje dolazi u određenoj vrsti paketa, nemojte se ograničavati na osnovnu ideju.  Kreativno pakovanje poklona u kartonskoj ambalaži pružiće poklonu kompletan izgled i vrednost. Sa druge strane, lepo upakovan poklon može označiti trud i naklonost osobe koja poklanja. Stoga, pakovanje poklona u kartonsku ambalažu daje odličan efekat.

Ako je vaš proizvod jarko obojen, crpite inspiraciju iz njega. Koristite naglaske svetlih boja u ambalaži, poput šarene ambalaže od slatkiša. 

Kada kreirate paket, koristite svaki centimetar koji možete. Kartonska kutija daće vam prostor da upakujete poklon bilo kojih dimenzija, a ponekad će poklon izgledati veći nego što jeste. 

Ponekad je i jednostavnost ključna, a to važi za pakovanje u recikliranoj kartonskoj ambalaži, sa jednom velikom mašnom. 


Lavirint za decu

Onda je lavirint takođe pogodna transformacija. Ako imate puno velikih uređaja, ovo je zapravo odličan način za zabavu dece satima. Možete da koristite plastične kopče kako biste kutije spojili, tako što ćete preseći vrata svakoj kutiji, spojiti ih in a taj način stvoriti mali lavirint za decu i zabavu do sutra.

Pinjata party

Zatim možete kreirati pinjatu. Ako ste neko ko želi svom detetu pružiti odličnu stvar  koju može da udara tokom žurke, ovo je sjajna stvar. Osim toga, sa kartonom, ovo možete ponovo koristiti za nešto drugo, što dodaje zabavi.

Lavirint za ljubimce

Takođe možete da napravite lavirint  za vaše male kućne ljubimce. Slično kao što ste stvorili dečiji lavirint, sada to možete uraditi sa manjim kutijama. Vaš ljubimac će poludeti za ovim, a svideće se i vama. Ako želite da vaše mačke i psi uživaju u nečemu, moći ćete da date psu ili maci nešto zabavno tokom dana, a ako već ne želite da potrošite mnogo novca na igračke za kućne ljubimce, ovo je odlična opcija.

Kućna dekoracija

Karton možete koristiti i za dekor domaćinstva. Bilo da je to sistem za arhiviranje, pa čak i venac ili mesto za smeštanje fotografija, možete stvoriti jedinstvenu i gotovo zabavnu lepotu u svom prostoru, a to će i stvoriti održiviju vrstu lokala za vaše predmete.

Prilikom odabira različitih načina ukrašavanja vašeg doma, razmislite o kartonu.i nećete pogrešiti. Onog trenutka kada vam dosadi, možete ga reciklirati, a sebi napraviti novu varijantu zabave.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *