rancevi za školu

Svesni smo činjenica da vreme brzo leti. Septembar će vrlo brzo doći, počeće nova školska godina i većina roditelja će biti u panici da li će svojim školarcima uspeti da obezbede sav neophodan školski pribor. Ipak, sa pripremama treba krenuti na vreme. Ni sada nije kasno da počnete da razmišljate o tome za šta ćete sve morati da izdvojite novac kako biste svog mališana spremnog dočekali za polazak u školu. 

Bilo da ste roditelj đaka koji tek ove godine polazi u prvi razred ili imate starije školarce, prva stvar o kojoj biste trebali da razmislite jeste da li je vašem đaku potreban nov ranac za knjige ili ne. Ako dete ima ranac iz prošle godine koji se nalazi u solidnom stanju u smislu da nije pocepan i ishaban, dovoljno će biti da ga pred početak školske godine operete u mašini i biće kao nov. Ukoliko smatrate da se stari ranac ne nalazi u dobrom stanju jer su mu naramenice pokidane kao i da je na par mesta oštećen, u tom slučaju vas sigurno čeka kupovina novog školskog ranca. 

Prilikom kupovine ranca budite oprezni kako biste izabrali onaj koji će zadovoljiti sve neophodne kriterijume. Jedan od njih je taj da su napravljeni od kvalitetnog i izdržljivog materijala. 

Od odabira rančeva za školu zavisi da li će se kičma vašeg deteta pravilno razvijati

Ovde pre svega mislimo na najmanje školarce, tj. đake prvake. Prilikom kupovine ranca gledajte da se radi o anatomskoj vrsti. Jedino rančevi sa anatomskim sastavom će vašem detetu omogućiti pravilno razvijanje. Svesni smo činjenice da deca koja pohađaju niže razrede u svom rancu imaju mnogo više knjiga i svezaka od onih koji idu u više razrede. Sa rančevima za školu morate biti vrlo obazrivi prilikom kupovine. Na ovoj vrsti školskog pribora ne biste trebali da štedite! 

Veliko opterećenje koje će vaši mališani imati na leđima može kasnije itekako uticati na zdravstvene probleme sa leđima i ramenima. Zbog toga je važno da ranac bude prilagođen uzrastu deteta kao i da bude sašiven od kvalitetnog i izdržljivog materijala. 

Koje karakteristike sve mora posedovati kvalitetan ranac za školu?

Prilikom odabira školskog ranca, može se reći da ne postoji jedan savršen model koji će odgovarati svakom detetu. Da biste bili sigurni koji model ranca će biti idealan za vašeg školarca, najpre krenite od njegove veličine. Nikako ne biste smeli da kupujete veći ranac kako bi vaše dete moglo i narednih godina da ga koristi. Veličinu ranca je važno prilagoditi trenutnom uzrastu deteta. 

Takođe, naramenice moraju biti čvrste i izdržljive kao i da imaju mogućnost podešavanja. Isto tako, poželjno je da ranac bude napravljen od vodootpornog materijala kako se ne bi desilo da knjige i sveske budu pokvašene prilikom vremenskih uslova poput kiše i pljuskova. 

Možda vama ova karakteristika neće biti toliko važna, ali vašem školarcu sigurno hoće. Pored prethodnih osobina koje svaki kvalitetan ranac treba da poseduje, prilikom kupovine trudite se da izabere ranac sa dezenom i bojom koja će se svideti vašem detetu. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *