Utapanje u vruću kupku najbolji je način da se malo opustite i pobegnete od sveta. Ali ako i vi ležite u mehurićima sanjajući novo kupatilo, pogledajte naše savete kako biste svoje kupatilo preuredili bez prekomerne potrošnje.

Marka kupatilskih elemenata koju ste izabrali i koliki remont planirate za svoj prostor glavne su stvari koje će odrediti koliko će renoviranje da košta, a uz sve to treba razmišljati i o da li je hifroizolacija neophodna i koliko je važno se detaljno pregledati. Takođe, moguće je vašem kupatilu dati novi izgled bez kupovine novog kupatila, kade ili tuša.

Renoviranje kupatila po povoljnim cenama

Koliko košta novo kupatilo? Ovo veoma zavisi od kvaliteta kupaonskog apartmana koji ste gledali, kao i od količine redizajniranja i uređenja. Ali to je prva stvar koju treba znati kada planirate promene u svom kupatilu. Oosnovnu kadu, umivaonik i toalet možete kupiti u prodavnici „uradi sam“ po ceni nešto pristupačnijim nego da birate luksuzne delove za kupatilo. Luksuzniji kupatilski elementi mogu koštati na hiljade, a pritom ne uključuju ni instalaciju, ukrašavanje, popločavanje pločica ili bilo koje druge troškove.

Preuredite svoje kupatilo bez kupovine novog kuptilskog nameštaja

Ako je vaše kupatilo u dobrom stanju, ali izgleda zastarelo, razmotrite ove savete kako biste mu pružili novi životni stil. Osim što su mnogo jeftinije od kupovine novih delova, sitne korekcije učiniće vaše kupatilo lepšim. Prefarbajte zidove ili promenite pozadinu. Prebojite ormariće za kupatila ili umivaonike. Preusmerite, ofarbajte ili zamenite pločice za kupatilo.

Poboljšajte osvetljenje kupatila i dodajte ogledala da biste ulepšali sobu. Uklonite izgrađeni kamenac sa slavina, pločica i tuševa. Zamenite slavine i tuševe ako jesu. Možete sami da promenite dekor kupatila. Mazanje hidroizolacije je takođe važno, ali za to je potrebno angažovati stručnjaka. Bojenje zidova, zamena stolarije ili ormarića za kupatilo i druge sitne korekcije pri uređenju u vašem kupatilu samo su deo poslova koje verovatno možete da uradite sami.

Održavanje trenutnog rasporeda kupatila će smanjiti troškove

Premeštanje vodovoda ili otpadne cevi će povećati troškove vašeg projekta, u poređenju sa instaliranjem novog kupatila i toaleta na istom mestu na kojem se trenutno nalaze. Ako ste bacili oko na moderni „plutajući“ zidni toalet gde su nosači i vodovod skriveni iza strukturnog lažnog zida, dobro razmislite kako će ovo najbolje funkcionisati.

Tzv. lažni zid će malo promeniti oblik vašeg kupatila i oni mogu biti ometajući i složeniji za ugradnju. Proverite sa svojim monterom u kupatilu kako će ovo uticati na troškove i da li je hidroizolacija obavljena na pravi način.

Ideje za luksuzno kupatilo mogu biti skuplje nego što mislite, ali luksuzni dodaci mogu pretvoriti vaše kupatilo u blaženo utočište. Ali ako pazite na troškove, razmislite o svojim prioritetima i eventualnoj dodatnoj potrošnji koja će biti neophodna. Imajte na umu da će možda biti potreban ojačani pod, dok će za pretvaranje vašeg kupatila u vlažnu sobu biti potrebna hidroizolacija, a možda će biti potrebna i nova drenaža. Sve zavisi od celokupnog projekta.

Kamene pločice, podno grejanje, novo osvetljenje i dizajnerski držači za peškire takođe će povećati cenu, kao i kade od prirodnog kamena i stakleni umivaonici. Ako vam je na raspolaganju manji budžet, odaberite gde ćete dodati dašak luksuza.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *