Protein ne mora uvek da se uzima sa vodom ili mlekom i da bude neodređenog ukusa. Vaš omiljeni protein možete dodati i nekim drugim jelima. Tim potezom ste zadovoljili potreban dnevni unos proteina u vaš organizam, a uzgred i imali ukusan obrok. A šta je lepše od palačinki? Ako ste odlučili da se hranite zdravo onda apsolutno ne treba da brinete, jer postoji toliko zamena za najpopularnija jela i slatkiše, koji su jednako ukusni. Danas govorimo o zdravim palačinkama, koje ćete definitivno obožavati. Postoji nekoliko recepta, a u zavisnosti od sastojaka i od vaših afinitieta treba da izaberete jedan:

Palačinke sa ovsenim pahuljicama i whey proteinom

Ovo je jedan vrlo lak recept za napraviti. Biće vam potrebna određena količina ovsenih pahuljica, oko 250 grama, zatim tri belanca, malo praška za pecivo, malo cimeta i malo vode. U tu smesu treba dodati i određenu količinu whey proteina. Koliko ćete whey protina dodati zavisi od vaše trenutne doze, odnosno od toga koliko proteina obično uzimate. U ovom slučaju, u skladu sa ostalom količinom, treba da dodate jednu meru whey protina. Ukoliko hoćete veću količinu palačinki, samo treba da povećate sve ostale sastojke. Postupak je dalje isti kao i za obične palačinke. Sve ove sastojke pomešate mikserom i dodajete vode tek onoliko da biste dobili smesu koja se obično pravi kada su i tradicionalne palačinke u pitanju. Zatim proteinske palačinke sa ovsenim pahuljicama pečete na ulju, baš kao i obične.

Palačinke sa kokosom

Ovo je vrlo sličan recept kao i prethodni. Za ovaj recept će vam biti potrebno 50 grama ovsenih pahuljica, zatim whey protein, po mogućstvu sa ukusom vanile, zatim tri belanca, 50 grama kokosa, 60 mililitara bademovog mleka i malo praška za pecivo. Ukus ovih palačinki će biti naravno drugačiji, ali će postupak spremanja apsolutno biti isti. Isto kao i u prethodnom slučaju dodajte vode tek toliko da napravite smesu kao za obične palačinke. Ovim palačinkama možete dodati neko voće po izboru.

Palačinke sa bananom

U ovom slučaju ne morate da dodajete dodatni protein, s obzirom da protina ima u bananama i belancima. Sve što će vam biti potrebno za ove palačinke jeste jedno celo jaje, dva belanca i jedna banana. Prvo treba bananu da izdrobite i izgnječite u jednu posudu, a zatim dodate jedno jaje i dva belanca. U ovom slučaju ne dodajete vodu, već napravite normalnu smesu od sastojaka koje imate. I tako ih pečete kao obične palačinke. Jednostavno je i vrlo ukusno. Ovim palačinkama ne morate ni da dodajte bilo kakvo voće niti bilo šta drugo, jer će zbog banane i te kako biti slatke. Od ove količine upotrebljenih sastojaka dobićete maksimalno tri palačinke. Tako da ukoliko želite više palačinki, onda samo povećajte količine.

Palačinke sa borovnicom

Za ove palačinke biće vam potrebno 60 grama borovnica, jedna mera whey proteina, do 100 grama ovsenih pahuljica, šoljica bademovog mleka, 4 belanca. Sve sastojke pomešate zajedno i tako izmiksate, a zatim ispečete palačinke. Možete da dodate zaleđenu borovnicu, a možete i svežu ukoliko imate. Dakle, nju mešate i izmiksate sa svim ostalim sastojcima. Kasnije, kada ispečete palačinke, možete da dodate i sveže borovnice, radi dekoracije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *