Znate kako u većini slučajeva kaže naš narod, kupovina automobila ili nekog drugog motornog vozila znači dobijanje još jednog člana porodice kojem je potrebno dosta brige, održavanja, te dosta finansijskog ulaganja.

I to zaista jeste tako, od momenta kada ga kupite, automobil je potrebno proveriti, prevesti na svoje ime, uraditi tehnički pregled, registrovati, te su to sve oni krupni finansijski troškovi koji prilično utiču na kućni budžet.

Međutim, tu se ne završava cela priča, jer je često potrebno očistiti automobil, što opet košta, opremiti ga nekim potrepštinama u odnosu na vaše potrebe, pa se tu ubrajaju neke presvlake za sedišta, bebi oprema koja je obavezna ukoliko imate dete koje vozite i slično.

A pored svega, uvek je potrebno da u svom automobilu imate i pojedine auto delove koji su ili potrebni da se nađu u kolima, jer tako zakon zahteva, ili vi želite da ih imate radi svoje sigurnosti. No, prilikom nabavljanja auto delova za sebe, imate uvek opciju da kupite one nove ili polovne, već korištene, što svakako manje optereti budžet u jednom trenutku, ali kasnije se može ispostaviti samo kao trošak koji je predstavio pogrešnu investiciju.

Zato, potrebno je da znate kako i gde da kupujete auto delove koji su vama potrebni. Sajt na kom možete pogledati veliki izbor obreme je Silux – auto delovi.

 

Novi auto delovi

Na prvom mestu, svako od nas će putem logike reći da je najpametnije kupiti u startu nove auto delove, jer će oni i logično trajati dosta duže nego polovni, te za neke od njih imate i garanciju usled nekog brzog kvara.auto delovi

I to je svakako istina, ali uz to, postoje i oni auto delovi koji se ne moraju uzimati novi, već su dovoljni i polovni, jer će vam u potpunosti isto i poslužiti. Bitno je samo da budete informisani koji i kakvi auto delovi su potrebni da budu sasvim novi, a koji ne.

Polovni auto delovi

Ako već odlučite da kupite za sebe neki polovan auto deo, da imate polovne auto delove u svojim kolima, svojoj garaži, onda tu kupovinu i nabavku učinite postepeno i pametno. Nikada se ne odlučujte na prvi pogled za neki auto deo, već je potrebno da se on dobro proveri i pregleda, da li je ispravan i u mogućnosti da zameni neki, takođe polovan auto deo.

Ukoliko vi sami nista dovoljno stručni da zaključite da li su neki auto delovi koji su polovni dobri, onda potražite pomoć od nekog stručnjaka, automehaničara, koji će odmah znati da li je to dobra nabavka za vas i vaš automobil ili to nije nešto šta vam je potrebno u tom momentu.

Provera nije bitna samo iz razloga što ćete možda utrošiti novac za neke polovne auto delove koje kasnije nećete moći da iskoristite, već ćete ih na kraju sami odložiti na auto otpad, već i zbog svoje i bezbednosti onih koje vozite i uopšte svih onih koji učestvuju u saobraćaju.

Nekvalitetni, potpuno neisprani auto delovi, iako kupljeni po dosta nižoj ceni, mogu mnogo više da vas koštaju, a to nikome sigurno nije potrebno, niti želja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *