Samo uređenje kupatila zahteva ozbiljna planiranja, od pronalaženja zidnih i podnih pločica neobičnih dezena do izbora kvalitetne i moderne sanitarije. Danas se posebno ističu inovativne ideje za uređenje malih kupatila.  Pravilan odabir odgovarajućih sanitarija uz pomoć kojih štedite na prostoru a dobijate na estetici jeste nešto što može ostaviti veliki utisak na svakoga. Pod sanitarijama pretežno se misli na lavabo, wc šolju, kade, tuš kabine i tuševe.

Vodite računa prilikom odabira sanitarije za kupatilo

Što se tiče izbora sanitarije za kupatilo na tržištu postoji velika ponuda modela, dezena i oblika. Za njihovu proizvodnju koriste se posebni i čvrsti materijali poput keramike, mermera, akrila, posebne vrste drveta, plastike, stakla, fiber glasa, livenog gvožđa….Pretežno se radi o materijalima koji su otopni na vlagu i dovoljno snažnim i postojanim da mogu da odole svakodnevnim rukovanjem, a opet veoma lakim za održavanjem i estetskim lepim i privlačnim za svačiji ukus. Pre izbora sanitarije za kupatilo, obavezno se raspitajte sa stručnim licem da li izabrani modeli odgovaraju vašem kupatilu, jer sanitarije treba da predstavljaju celinu sa keramikom i kupatilskim nameštajem.

Lavaboi

Što se tiče izbora lavaboa možete ih pronaći u različitim oblicima, bojama i dimenzijama. Što se tiče materijala, možete birati između drva, stakla, mermera, keramike, kvarca.. Za odabir lavaboa najbitnije da pored kvaliteta, bude funkcionalan i estetski privlačan. Najčešće se prave kao ugradni, poluugradni, nadgradni, kalsični lavaboi, plitki, srednje dubine ili veoma duboki. Posebno su interesantni konzolni lavaboi. Predstavljaju poseban tip lavaboa koji ne zauzimaju puno prostora i pogodni su za manja kupatila. 

WC šolj

Kada je u pitanju odabir prave WC šolje morate uzeti u obzir materijal od kojih je napravljena kao i masivnost. U ponudi imate keramičke wc šolje, ali broj jedan uvek predstavljaju šolje od porcelana. Model i dezen morate da prilagodite izgledu vašeg kupatila. Da ne biste došli u nezgodnu situaciju uvek možete da se konsultujete sa nekim stručnim licem, koje vam može pomoći u odabiru odgovarajućeg modela. 

Kade

Kade predstavljaju pravi izbor ukoliko volite da uživate u kupanju. Takođe kada je veoma pogodna za porodice koje imaju malu decu i koja obožavaju kupanja. Na tržištu postoje klasični modeli kada do onih sa ugrađenim hiromasažerima. Naravno, uvek gledajte od kog materijala je izrađena kada, pa tako u ponudi imate kade od inoxa, drveta, exmara, stakla.  Posebno su popularni modeli “slobodno stojeće kade”. Naravno za ovako nešto morate imati dovoljno prostora u vašem kupatilu. Izbor je na vama.

Tuš kabina

Na sam odabir tuš kabine posebno utiče prostor u vašem kupatilu. Vaše kupatilo može lepo izgledati ako izaberet pravi model tuš kabine. Najčešće se prave od akrila, keramike, exmara. U poslednje vreme  popularno je postavljanje tuš kabina bez kadice u kombinaciji sa kaljenim staklom. Ukoliko se odlučite za tu varijantu posebnu pažnju obratite na postavljanje pločica i hidroizolacije i slivnika z odvod vode. S druge strane ukoliko ste ljubitelj tuš kadica u ponudi imate veliki izbor modela.

U svakom slučaju za koji god model da se odlučite, uvek gledajte da vam kvalitet bude broj jedan prilikom odabira sanitarije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *