Dve najznačajnije karakteristike za donošenje odluka koje se odnose na bilo koje ručice za nameštaj jesu: njihova funkcija i dizajn koji nas zapravo i najviše privlači. Međutim, svi znamo da je kuhinja prostor čije je drugo ime nered – osim ukoliko planirate da je uopšte ne upotrebljavate.

Da biste poboljšali životni vek nameštaja, potrebno je da ih sačuvate od nezgoda, kao i da ih redovno čistite. Slično tome, svi znamo da ormarići u našem domu doprinose generalnom izgledu čitavog enterijera, a, kao što smo već pomenuli, posežemo za njima bezbroj puta u toku svakoga dana. 

Međutim, ukoliko planirate da preuredite kuhinju i da/ili da izradite nove elemente nameštaja po meri, prvo je potrebno da odaberete materijal od koga ćete izraditi te elemente. Zatim, kada odaberete materijal, vreme je da odaberete prave ručice za nameštaj. 

Evo nekoliko saveta koji će vas usmeriti prema pravim i dobrim ručicama za nameštaj za vašu kuhinju:

Ručice za nameštaj ili ručke?

Pa, ne postoji strogo pravilo kojega bi trebalo da se pridržavate prilikom odabira za kuhinjske elemente kada se dvoumite između ručica za nameštaj ili ručki. Neki radije biraju ručke za ormariće / fioke, dok drugi radije biraju manje ručice za otvaranje. Međutim, ručica za nameštaj vam pomaže da otvorite ormariće lakše i brže. Ako je na primer, određena fioka pretrpana priborom, tanjirima, posudama itd., onda je upotreba ručica za nameštaj najbolja opcija. 

Udobnost pri korišćenju

Bolje je da proverite nivo komfora bilo koje ručice za nemeštaj pre nego što je nabavite za sve vaše kuhinjske elemente. Potrebno je da dodirnete ručicu, da stavite ruke u nju i da je povučete. Proverite da li vam određena ručica odgovara u ruci? Da li pruža dobar osećaj ili ne? Ova pitanja će vam omogućiti da odaberete najbolje ručice za sve vaše kuhinjske elemente. I najlepša ručica za nameštaj biće vam beskorisna ukoliko ista ima šiljate ivice koje grebu prste. Ono što sigurno ne želite jeste da se osećate frustrirano svaki put kada treba da posegnete za određenom fiokom ili drugim kuhinjskim elementom. 

Ostali bitni faktori:

Na tržištu postoje brojne kompanije i brendovi koji vam nude različite ručice za nameštaj a dodatni faktori koje bi trebalo da razmotrite uključuju sledeće: 

  • Izdržljivost, tj. otpornost na rđu i nezgode
  • Trošak

Druga važna tačka koja je veoma bitna pri odabiru ručica za nameštaj za vaš dom je cena. Kada je u pitanju cena, cena je uglavnom u skladu sa kvalitetom. Jednostavno rečeno, najčešće dobijate upravo ono što plaćate! Nema sumnje u to da na tržištu postoje dobavljači koji nude jeftine brendove, ali njihova završna obrada je takođe jeftina, kao i izgled tih artikala.

Iz tog razloga, pametno je da sve okove za kuhinju, uključujući i ručice za nameštaj potražite kod pouzdanihh dobavljača čiji asortiman čine samo kvalitetni brendovi. Na ovaj način, ne samo da možete uštedeti novac jer ćete kupiti ručice koje će vam dugo služiti umesto da ih često menjate, već možete uštedeti i svoje dragoceno vreme.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *