Kako da znate da ste kupili pravi krevetac za vašu bebu? Koje karakteristike krevetac za bebe mora da poseduje? Ovakva i druga pitanja mnogi roditelji postavljaju sebi kada treba da donesu odluku u pogledu kupovine kreveca za bebe.


krevetacOno što je najbitnije prilikom odabira jeste da gledate kvalitet sastava samog kreveca (od čega su napravljena), da ima podesive ogradice sa strane tako da krevetac bude sigurno mesto kako za spavanje tako i za igru vašeg mališana.

Kada je u pitanju izbor kreveca za bebe mnogi roditelji mogu da budu sigurni da postoji velika ponuda kvalitetno odrađenih kreveca za bebe. A ovde ćemo vam ukazati koje sve vrste kreveca za bebe postoje.

Klasični ili standardni krevetac za bebe

Uglavnom se prave od različitih vrsta drveta, pa tako ako ste ljubitelj što jednostavnijih varijanti onda je ovo pravi izbor za vas. Glavna osobina ovako standardnog kreveca je ta što ima podesivu ogradicu za bebe i veoma lako možete podešavati visinu same ogradice. Najniži nivo pretežno koristite dok vam je još malo dete i nije počelo da se okreće i podiže. Kasnije ogradicu prilagođavajte samom detetu i njegovim potrebama. Ovakav krevetac obično se prodaje sa točkićima, tako da ih lako možete premeštati sa jednog kraja sobe na drugi. Za kvalitetan san vašeg deteta gledajte da ne štedite na dušeku.

Nezaobilazni prenosivi kreveci

Praktičnost i funkcionalnost prenosivog kreveca za bebe možete da primetite već kada prvi put odete na odmor sa vašim mališanom. Pretežno se prave od izdržljivog i veoma otpornog PVC materijala. Ono što ih posebno ističe jeste lakoća pakovanja i ne zauzimanje puno prostora u vašem automobilu a opet dovoljno su fleksibilni, komforni i udobni za boravak i spavanje vašeg deteta. Mogu se koristiti od prvog dana rođenja deteta pa sve do treće godine. Prenosivi krevetac za bebe se pokazao kao idealno rešenje kada planirate da  idete na produženi vikend kod babe i dede. Skuplji prenosivi kreveci imaju točkiće i podlogu za presvlačenje bebe, kao i neke dodatne prateće elemente poput mreže protiv komaraca, putnu torbu, veliki džep sa strane za odlaganje igračaka.

3 u 1 ili 5 u1 krevetac za bebe

Pretežno se radi o krevecima koji u sebi imaju više funkcija. Ovakvi kreveci su skuplji i veći u odnosu na klasične krevece jer mogu da služe kao kolevka za bebe, krevetac za bebe, pa kasnije se transformišu u sto i krevet za vaše dete. Obično su osmišljeni da štede na prostoru jer u sebi zadrže komodicu za odlaganje dečijih stvari i podlogu za presvlačenje vašeg mališana, pa tako ne morate da kupujete posebne komode koje imaju ugrađene podloge za presvlačenje. Ukoliko se odlučite za varijantu kreveca za bebe 5 u 1, dobijate mogućnost da kasnije od bočnih strana i podloge za bebe napravite radni sto za vaše dete i dečji krevet, što ćete se složiti predstvlja odličnu varijantu i rešenje bar da budete mirni neki period.

Pre nego što donesete odluku o kupovini kreveca za bebe bilo običnog ili prenosivog obavezno se posavetujte sa stručnim licem koje vam može pomoći u odabiru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *