Dugo već razmišljate o tome kako najpre preurediti dnevni boravak, ali još uvek niste odlučili?

E pa vreme je novi nameštaj. Iako se mnogima čini da je veliko ulaganje kupiti novi nameštaj, ipak se ova investicija višestruko isplati. Zato smo mi pripremili nekoliko predloga kako da ulepšate enterijer pomoću novog nameštaja. Pritom dizajneri su saglasni da uz trendi nameštaj vaš stan može izgledati prostanije i modernije.

Kakve ugaone garniture treba da ima svaki dom?

 Ako vam se sviđaju apstraktni motivi i oštre linije, onda je takva ugaona garnitura idealna za vaš stan. Za manje kvadrature najbolje ugaone garniture su one koje imaju dezene većih oblika.

Ako volite dezene manjeg oblika, znajte da se oni savršeno uklapaju u manje prostore. Uz ovakav nameštaj imaćete moderan enterijer, a boje možete prilagoditi stilu samog enterijera ili sopatvenom ukusu.

Dizejneri savetuju da se kombinuje jaka boja garniture sa neutralnim dezenima ili svetlim bojama enterijera, ali je moguće uklopiti i sa jarkim bojama. Okrugle bele šare savršeno će pristajati uz jaku boju ugaone garniture.

Stručnjaci kažu da se za velike stanove kupuju veći komadi nameštaja, jer se odlično uklapaju u takav prostor, a ako izaberete ugaone garniture, onda sedalni deo nema potrebe da se razdvaja. Dovoljno je da dodate velike jastuke i da uživate u svom životnom kutku.

Jednodelni nasloni i garniture koje imaju uži deo za sedeće dobro se prilagođavaju manji stanovima, a zahvaljujući svom obliku prilagođavaju se malim stanovima.

A tek stil opremanja?

Industrijski, retro ili minimalistički stil, koji vam se najviše sviđa?

Na tržištu je u ponudi nameštaj koji može da se uklopi u svaki stl, tako da kupite onaj nameštaj koji vam najviše odgovara.

Da li volite fotelje?

Nastale su još pre tri veka, a u početku su fotelje bile neudobne i tvrde. Ovaj nameštaj poreklom iz Francuske napravio je opštu pometnju u industriji nameštaja. Komfor i udobnost su glavna karekteristika ovog nameštaja, a čini se da se danas dom ne može zamiskiti bez fotelje.

Kakvu vi fotelju želite za svoj dom?

Mogu da se nađu u različitim bojama i oblicima, te smo sigurni da nećete imati problema sa ovim funkcionalnim i dekorativnim komadima nameštaja.

Garniture za dnevnu sobu – nameštaj za svaki dom!

Veoma su tražene na tržištu garniture za dnevnu sobu. Ako želite da ulepšate centralnu prostoriju svakog doma, onda je ovaj nameštaj idealan za vas. Ove sezone su u trendu jake boje koje treba kombinovati sa oatalim bojama u domu, a ako kupukete veći nameštaj, onda slobodno birajte neku jarku boju.

Neobične boje osvežavaju prostor, a uvek možete da kupite garniture za dnevnu sobu koje imaju naslon u jednoj, a deo za sedenje u drugoj boji.

Naravno, uvek će u trendu biti i jednobojni nameštaj. Klasična ili neka neutralna boja savršeno će se uklopiti u vaš enterijer. Ako prostor veći onda obavezno birajze tamnije boje, a u manjim stanovima preporučljive su svetlije boje, jer se stvara bolji vizuelni efekat.

Mi smo vam predločili nekoliko osnovnih pravila kojih se stručnjaci pridržavaju, a na vama je da odlučite. Opremite stan prema sopstvenom ukusu, jer zapamtite, vi ćete provoditi vreme u stanu, a najvažnije je da se lepo osećate u svom životnom kutku. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *