Kada se susretnete sa opremanjem novog prostora, od njegove gradnje ili sa renoviranjem starog prostora, nevažno da li se radi o stanu ili kući, najvažnije dve stavke u tom celom procesu jesu kupatilo i kuhinja. Iako se često misli da se najviše vremena pak provodi u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi, ako i sami pokušate da izmerite, videćete da ste najduže u kuhinji i kupatilu, zbog čega je potrebno posebnu pažnju obratiti prilikom njihove gradnje, renvoiranja i završnog sređivanja, odnosno uređenja enterijera.


Nakon što se završe svi grubi radovi, koji obuhvataju sređivanje struje, cevi, malterisanja zidova, na red dolaze keramičke pločice, kako u kupatilu, tako i u samoj kuhinji, a to je deo na koji bi trebalo da obratite posebnu pažnju. Najpre, bitno je da pažljivo birate keramičke pločice, jer to nije nešto što se menja i što se može menjati često ili konstantno, već je reč o nečemu što se planira da duže bude u svom prvobitnom stanju, zbog čega je najvažnije da obratite pažnju na samog proizvođača, te kvalitet koji oni nude. Često su keramičke pločice i njihov kvalitet povezani sa sami proizvođačem, zbog čega i napominjemo da je to prvi korak po važnosti koji treba ispratiti, a tek onda, ništa manje važan, jeste kako će one izgledati.

Pločice za kupatilo

Važno je da napravite razliku između pločica koje su predviđene za zid i podnih pločica, te da se mnogo ne igrate njihovim zamenama. Keramičke pločice za zid su namenjene isključivo za zid, dok s druge strane podne pločice i možete koristiti za vertikalno postavljanje. No, pored toga, pločice za kupatilo bi trebalo da birate prilično pažljivo. Jedno od nepisanih pravila jeste da u ovom slučaju uvek birate jednu ili kombinaciju dve boje, te da se ne oslanjate previše na više kombinacija ili šarene dizajne, jer kupatilo treba da ima i da odaje uvek taj svetao i čist utisak, bez ikakve pretrpanosti.

Savet kada su pločice za kupatilo u pitanju jeste da uvek birate neke svetlije tonove, svetlije boje, koje već same po sebo podsećaju na čisto i mirisno, ali vodite računa da opet sve ne izgleda jako sterilno, jer kupatilo treba da bude oaza za vaše opuštanje.

Međutim, to su već sitnice i stvari koje se rešavaju detaljima i samim uređenjem, pa bez ikakvog problema svoje kupatilo možete opremiti sasvim belim keramičkim pločicama i dalje imati odličan kutak u kojem se osećate mirno i spokojno. Veliki izbor zidnih i podnih pločica možete pronaći na ovom linku https://nanteskupatila.rs/proizvodi/keramicke-plocice/.

Pločice za kuhinju

Kada je kuhinja u pitanju, onda je stvar već sasvim drugačija, jer su keramičke pločice u ovom slučaju sasvim drugačije i postoji nebrojano mnogo pravila za njihovo biranje. Pločice za kuhinju bi trebalo da isprate ceo enterijer, celokupnu priču uređenja i onoga što želite da postignete kao završni efekat. Savet za podne pločice jeste da budu nešto tamnije, jednobojne, jer osim toga što se stavljaju zbog vodonepropusnosti, tamnije i jednobojne pločice su zahvalnije zbog nastajanja fleka i mrlja, kojih realno u kuhinji uvek ima.

Pločice za kuhinju, kada su zidovi u pitanju, već su sasvim drugačija priča. U tom slučaju možete birati pločice različitih dimenzija, dezena, možete čak i mešati nekoliko različitih boja i dezena, jer sve to ide u službu onoga kako vi želite da vaša kuhinja izgleda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *