Kada se bilo kakav enterijer uređuje, odluke koje se donose moraju biti dobro i pažljivo razmotrene, jer se nikada ne dešava da ste u mogućnosti da odmah sve izmenite, jer sve to iziskuje mnogo vremena, mnogo truda, uloženog nerviranja i razmišljanja, a na kraji i finansija koje često mnogo čim upravljaju. Ukoliko uređujete svoj dom, onda znate da se najviše pažnje provodi sređujući dve prostorije u kojima se provodi najviše vremena, sa porodicom, prijateljima, svima koji su vam bliski, a to su dnevni boravak i kuhinja, pa je logično da oni moraju biti opremljeni i uređeni tako da budu funkcionalni, udobni, a nadasve prijatni. Kada uređujete kuhinju, postoje dve opcije, kupiti standardnu, takoreći gotovu kuhinju ili se odlučiti za kuhinje po meri, a da bi odluka pala, moraju se znati prednosti i mane, pa evo onih najbitnijih.

Standardne kuhinje

Moglo bi se reći da je to jednostavno rešenje ili se bar tako na početku čini. Odete do nekog salona nameštaja, fabrike, pogledate koju ponudu imaju, premerite sve elemente kuhinje koja vam se dopala, shvatite da bi moglo nešto od svega da se izbaci kako bi stala u vašu kuhinju i to je to, sve je spremno čeka se samo prevoz i montiranje.

Pošto majstori dođu i sve postave kako treba, onda se vide oni glavni nedostaci, jer uvek ima neki ćošak koji je ostao prazan i sad ničemu više ne služi, uvek negde nešto viri, štrči, ali nema dalje, jer nije bilo moguće prepraviti neke delove, pa su morali da ostanu takvi. Reklo bi se da je glavna prednost ovakvih kuhinja to što se ne čeka na njihovo dostavljanje dugo, vidi se gotov proizvod odmah, ali njihova funkcionalnost ume često da bude na „klimavim nogama“.

Kuhinje po meri

Ime im lepo kaže, kuhinje po meri prave se tako što se u obzir uzima nekoliko faktora, a to je kako biste sami želeli da ona izgleda, koje boje i materijala želite da bude, koliko visećih, a koliko donjih elemenata želite da ima, kakav će njihov raspored biti. Dalje, prate se osnovne i sve potrebe koje treba da zadovoljite, da li vam je potrebno više polica, više fioka, veća ili manja radna površina, te na kraju, sve se to izvodi u okviru prostora kojim raspolažete.

Sve u svemu, kada se svedu računi, galvni jedina prednost koja je potrebna određenom načinu uređenja bilo kakvog enterijera, jeste da se zadovolje želje i potrebe, te da se spoji lepo i korisni, čime se postiže krajnji rezultat kojima su svi zadovoljni.

Iako se čini da je mana u čekanju, kuhinje po meri se uglavnom prave od već gotovog materijala, koji se samo premerava, sređuje sklapa i time dobija element po element i već brzo je gotova čitava kuhinja. Njeno postavljanje ide kao i bilo koji drugi deo nameštaja, ali je razlika u tome što kuhinje po meri budu tačno i precizno izrađene po potrebi i mogućnostima jedne prostorije, te nakon toga izgleda kao srasla sa zidovima, što doprinosi lepšem i boljem izgledu, a samim tim i lepšem i prijatnijem osećanju dok se u njoj provodi vreme.

Za više informacija pogledajte na MajstorBeograd.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *