Za uspešnost jedne firme veoma važna stavka definitivno je marketing. Način na koji ćete predstaviti i reklamirati svoju firmu  u mnogome može uticati na to kakav će stav o njoj formirati Vaši klijenti. U tom smislu mora se ići u korak sa vremenom i pratiti trendovi reklamiranja.

Neka Vaš reklamni materijal bude ogledalo firme

Danas postoji mnogo vrsta reklamnog materijala od olovaka, upaljača, majica, kišobrana, rokovnika, preko reklamne tehnologije kao što su usb diskovi i wireless punjači, do roll up banera pogodnih za prezentaciju firme. Bitna stvar je da reklamni materijal bude kvalitetan i da na njemu logo  bude upečatljiv. Ulaganje u reklamu je direktno ulaganje u kompaniju. Reklamni materijal kao što su olovke, rokovnici i kalendari svakako bi trebalo da se nalaze i u kancelarijama firme. Odnose sa poslovnim saradnicima treba kvalitetno održavati, a tome može doprineti kvalitetan poklon. U tom smislu pogodni mogu biti kožni novčanici, futrole za naočare, kožni rokovnici ili kišobrani, upaljači visokog kvaliteta sa elegantno umetnim logom ili reklamne majice. Na taj način pokazujete da su Vaši saradnici cenjeni od strane Vaše kompanije i da ste im prijateljski naklonjeni. Ovaj tip poklona je trajan i doprinosi imidžu firme. Takođe bitno je prilagoditi ga onome kome se poklanja, da li je muško ili žensko, da li je starija ili mlađa osoba

Važno je obradovati i zaposlene i poslovne partnere

Bilo koji vid poklona zaposlenima od reklamnih materijala pokazuje da Vam je stalo do njih i da Vam je jednako bitno da i oni budu zadovoljni kao i Vaši klijenti i saradnici. Danas ima toliko vrsta reklamnog materijala da ga iz godine u godinu možete menjati i svaki put iznenaditi svoje zaposlene nekim novitetom. Ukoliko dugo sarađujete sa nekim klijentom, verovatno ga i poznajete dovoljno da možete osmisliti prigodan poslovni poklon kojim ćete ostaviti odličan utisak. Od ključnog značaja može biti i da, na razgovoru za posao, potencijalnom zaposlenom poklonite na primer, USB disk sa logom,  što će ga svakako obradovati, ali i doprineti da stekne dobar utisak o firmi.

Roll up baneri

S obzirom da se danas firme često predstavljaju na sajmovima i različitim vrstama promocija. U tom smislu treba napraviti kvalitetnu i prepoznatljivu reklamu, u čemu će Vam pomoći rolo baneri ili roll up baneri. Danas su gotovo neizostavni u prezentaciji na sajmovima, upravo zbog kvaliteta i praktičnosti, lakog montiranja i demontiranja. Čine ih aluminijumska konstrukcija, platno na kome se nalazi Vaša reklama i prenosna torba. Treba voditi računa da reklama bude efektna ali ne i napadna, da prostor na platnu bude kvalitetno popunjen, ali i ne prenatrpan bojama, fontovima, slikama. Bitna prednost banera jeste što se reklama može menjati više puta bez oštećenja, tako da Vaša prezentacija može menjati izgled kako ne bi bila ista i dosadna.  Takođe, mogu biti konstruisani tako da nemaju veliku masu i mogu biti lako prenosivi.

Poklanjanje je plemenitost. Iskreno darivanje je ne očekivati ništa zauzvrat. Uz poklanjanje vezuju se i emocije, obradovati nekoga, a samim tim i sebe. Tako, na veoma jednostavan način možete pokazati da Vam je stalo do osobe, bilo da je to zaposleni, saradnik, ili samo prolaznik na sajmu koji se slučajno zaustavio na Vašem štandu. Svakako će utisak ostaviti Vaša ljubaznost i dobra namera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *