book-3998252_640

Jedan od najčitanijih i možda najpopularnijih žanrova kada je u pitanju literatura jesu upravo ljubavni romani. U ljubavnim romanima vole da uživaju ljudi različitih starosnih kategorija – kako mladi tako i stari.

Postoji stereotip da ljubavne romane čitaju samo žene i devojke. Medjutim, to nije tačno. Često se i muškarci odlučuju da čitaju romane sa ljubavnom tematikom da bi bolje upoznali žene. Čitajući ljubavne romane može se dosta saznati o ženskoj psihologiji, emotivnosti, njihovim skrivenim željama i potrebama, vrednostima koje su bitne u ljubavnom i partnerskom odnosu,… 

Na kraju ove 2019. godine izvojili smo neke ljubavne romane koji su bili popularni tokom ove godine. Pored ovih knjiga koje su nove, uvek se možete vratiti i starim klasicima medju ljubavnim knjigama. Nikada neprevazidjene knjige koje govore o ljubavi su: Razum i osećajnost, Prohujalo sa vihorom, Ptice umiru pevajući, Orkanski visovi,

Ljubavni romani koji su obeleželi ovu godinu

Nova knjiga Lusinde Rajli, koja je napisala bestseler serijal Sedam sestra, je Andjeosko drvo. Ovo je knjiga o porodičnim tajnama i vraćanju u prošlost. Ova istorijska fikcija je bogata istorijskim činjenicama koje su izuzetno vešto uklopljene u složeni zaplet romana. Greta se nakon trideset godina vraća u svoj rodni kraj i nailaskom na napušteni grob u šumi počinje da otkopava zakopana sećanja. U pomoć prijatelja Dejvida sastaviće delove životne priče koju je zakopala nakon tragične nesreće koja se desila pre dve decenije. 

Čuvena autorka Sofi Kinsela je ove godine objavila još jednu svoju knjigu. Autorka poznata po seriji knjiga o Kupoholičarki ( Tajni svet snova jedne kupoholičarke, Kupoholičarka u inostranstvu, Kupoholičarka i sestra, Kupoholičarka i beba, Mini kupoholičarka, Kupoholičarka u Holivudu,…). Najnoviji roman je Dugujem ti koji govori o ljubavi i samopouzdanju. Pored glavne junakinje Fiksi Far u knjizi se pojavljuje nekoliko veoma interesantnih, uvrtnutih likova. Knjiga je puna smešnih dijaloga i veoma je zabavna. Fiksi je devojka koja sve voli da popravlja pa je zato tako i zovu. Jednog dana spasi laptop slučajnog neznanca Sebastijana i on joj u znak zahvalnosti napiše menicu. Da bi mogla da pomogne svojoj srednjoškolskoj ljubavi Rajanu Fiksi će morati da iskoristi menicu ali se ništa neće odvijati kako je Fiksi zamislila. 

Knjiga koja je pre nekoliko godina bila potpuni hit i bestseler u celom svetu je knjiga E L Džejms Pedeset nijansi sive. Ove godine je bila izuzetno čitana i njena nova knjiga Gospodin. I u ovoj knjizi ima dosta strasti i romantike koju ova autorka uspešno opisuje i dočarava. Glavni lik Maksim je lep i imućan muškarac koji živi lepim i opuštenim životom. Medjutim, nakon jedne nesreće, nasledjuje porodičnu titulu, bogatstvo, ali i odgovornost. Maksim oseća veliku strast za tajanstvenom devojkom Alesi i njegova nova pozicija se nikako ne uklapa u njegov dosadašnji život. A tajanstvena devojka krije mnoge tajne i opasnosti. U ovoj knjizi se smenjuju stras, požuda, tajnovitost i opasnost. 

Nova knjiga autorke knjige Devojka sa bisernom mindjušom je Jedna nit. Trejsi Ševalije u ovoj toploj i živopisnoj knjizi govori o prijateljstvu, ljubavi i ženama koje same grade svoj život i svoju sudbinu.   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *