Kada bi se ispiti tako lako polagali, onda bi verovatno svi već imali određene titule i određana znanja. Ipak, nije tako lako studirati, a ni dobijati dobre ocene. Nekome naravno fakultet ide mnogo lakše, ali to ne znači da se taj neko ne trudi. Nekome je potrebno mnogo više vremena za određene ispite i gradivo, dok neko vrlo brzo može da spremi sve. Većina će vam reći da vam desetke i neće tako mnogo značiti na ispitima, jer poslodavci često i ne pitaju za prosek. Naravno postoje one firme kojima je prosek sa fakulteta jako važan, ali njih zaista ima malo.

Ljubav prema određenoj ispitnoj materiji

Kada prvi put pročitate knjigu iz koje treba da spremate ispit i kada istinski uživate u čitanju, onda to i jeste najlakši i najlepši put do desetke. Svi oni koji su oduševljeni ispitnom materijom i koji obožavaju to što uče i zapravo taj fakultet, njima nikako neće biti teško da dobiju desetke na ispitima. Njima ispiti neće predstavljati problem, neće se stresirati i govori da to gradivo njima nikada neće trebati u životu. Ukoliko vi još uvek niste naišli na takav predmet možda bi trebalo da pronađete u svim ostalim predmetima nešto što vas interesuje ili zanima i da povežete sa nekim životnim situacijama. Na taj način stvorićete sebi lakšu atmosferu za učenje i onda ste na korak do desetke na tom ispitu.

studiranje

Zagarantovana desetka – korišćenje bubice

Kada ste baš čvrsto rešili da želite desetku iz nekog predmeta ili vam je ona potrebna kako bi vam popravila prosek, onda ćete se verovatno opredelite za korišćenje bubice za ispite. Bubice za ispite su dostupne svima i cene su im vrlo pristupačne, zato ih većina studenata i koristi. Ne treba da osećate grižu savest ukoliko koristite bubice za ispit samo jednom. Zašto je ovo zagarantovan put za dobijanje desetke na ispitu? Zato što ćete jasne i precizne informacije putem bubice dobiti od osobe sa druge strane. Ukolik napišete sve kako piše i u knjizi, to ne znači ništa drugo do desetke u vašem indeksu. Naravno ne treba bukvalno sve da prepišete kao što piše u knjizi, jer se može desiti da vas profesor otkrije, odnosn da oktrije da koristite bubicu. Zato, probajte da iako koristite bubice za ispite, vaši odgovori ne budu identični kao u knjizi.

Trudite se oko predispitnih obaveza

Ukoliko nemate dovoljno bodova na predispitnim obavezama, onda nećete moći da dobijete desetku na ispitu, sve i da odlično znate. Zato, morate da razmišljate unapred. Redovno posećujete vežbe i predavanja, skupljajte bodove, radite dodatne seminare, budite aktivni na vežbama i samim tim ćete stvoriti dobru podlogu za desetku. Možda vam se ovo ne čini kao najlakši put do desetke, ali zapravo i jeste. Zamislite situaciju da niste posećivali vežbe i predavanja i da morate nekoliko delova da polažete na ispitu, a da ste na primer imali priliku da se na kolokvijumima tih delova oslobodite, a da vi to niste iskoristili? To je mnogo teža pozicija i tada je mnogo teže dobiti desetku, nego u situaciji kada ste jednim laganim tempom pripremili teren za vašu dobru ocenu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *