Jedan od najčešćih plastičnih i estetskih poduhvata predstavlja i korekcija i smanjenje nosa.

Estetska hirurgija je veoma napredovala i ovakva vrsta operacije se može smatrati gotovo rutinskim poduhvatom. Ipak i ovoj vrsti operacije prethode određeni pregledi, jer se, kao i svakoj, tako i ovoj operaciji pristupa maksimalno ozbiljno.

Opšte je poznato da se pojedini pacijenti odlučuju na korekciju nosa iz zdravstvenih razloga, ali da tom prilikom zahtevaju i da im se izvrši određena estetska korekcija. Međutim, postoje i oni koji nemaju zdravstvenih problema i zanima ih isključivo estetska hirurgija, odnosno poboljšanje izgleda nosa.

Ne preporučuje se pre 18. godine

O bilo kojoj vrsti estetske hirurgije da se radi, preporučuje se da je izbegavaju pacijenti mlađi od osamnaest godina. Jedini logičan razlog jeste taj što je još uvek moguć proces menjanja tela u godinama pre osamnaeste i trebalo bi sačekati da svaki deo našeg tela dobije konačan oblik. Razlog za izbegavanje estetske hirurgije pre osamnaeste godine može biti i psihološke prirode. Naime, u tim godinama deca često imaju problem sa samopouzdanjem i možda će se zbog nekih odluka u budućnosti pokajati. Tako da, deci je u tom periodu potrebna podrška, a ne estetska hirurgija.

Operacija nosa – jedna od komplikovanijih operacija

Generalno ova činjenica ne služi kako bi vas uplašila, već je zanimljivo da je znate pre operacije nosa. Naime, ovde je vrlo bitno da estetski hirurg bude vrlo pažljiv, da ima specijalan osećaj i da ima iskustva. Naravno, ova vrsta estetske hirurgije predstavlja izazov za svakog hirurga, ali s obzirom da se ove operacije rade vrlo često, njima one postaju određena vrsta rutine, kao što je već i rečeno.

zensko lice

Ne možete očekivati „filmski“ nos

Dobro bi bilo da znate kakav nos želite, međutim ne možete očekivati da imate nos kao vaša omiljena glumica ili pevačica na primer. Jednostavno, svi se razlikujemo i teško da će nos kakav ste zamislili moći da bude deo vaše konfiguracije lica. Hirurzi će napraviti najbolje od onoga što vi posedujete i u skladu sa vašom konfiguracijom lica uraditi ono što je u njihovoj moći kako biste vi bili zadovoljni.

Cena korekcije nosa – od 1500 do 4000 evra

I sami znate da estetske hirurgije ni malo nisu jeftine. Kada je korekcija i operacija nosa u pitanju trebalo bi da izdvojite od 1500 do 4000 evra. Za najmanje korekcije biće potrebno da izdvojite najmanju navedenu cifru, međutim, u zavisnosti od vaših želja, od načina korekcije, hirurga, estetske ordinacije i mnogih drugih faktora zavisiće i konačna cena. Korekcije nosa se nekada mogu izvesti i besplatno, tačnije o trošku države, ali morate imati dokaz da imate zdravstvene probleme i da vam je potrebna operacija zbog toga. U toku te operacije moguće je i estetski korigovati nos.

U bolnici maksimalno dva dana

Dobro je znati da niste primorani da se zadržavate u bolnici nakon korekcije nosa. U zavisnosti od toga na kakvu vrstu korekcije ste pristali moguće je da će se operacija izvoditi u lokalnoj ili opštoj anesteziji. I u jednom i u drugom slučaju najduže ćete u bolnici ostati dva dana. U najboljem slučaju ćete već sledećeg dana izaći, ali je jednostavno potrebno da ostanete taj jedan dan kako biste sačekali da u potpunosti prođe efekat anestezije i kako biste sačekali da prođe otok, koji će se javiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *