Želite da vaše dete ima bolju budućnost? Želite da ima više opcija i da nauči više od onoga što se pruža u državnim gimnazijama?

privatne

Onda je privatna gimnazija prava opcija za vas! Ako želite da saznate šta to podrazumeva pohađanje privatne gimnazije, čime se one sve bave i kako to izgleda slobodno nastavite na čitate. U daljem tekstu ćemo vam pojasniti kako sve to izgleda i šta od njih možete da očekujete.

Da li je akreditacija bitna za privatne gimnazije?

Akreditacija bi trebalo da bude prva stvar koju proveravate kada birate privatnu gimnaziju za vaše dete. Ako gimnazija nema akreditaciju odmah odustanite od nje. Vaše dete nakon četiri godine neće imati validnu diplomu i sa njom neće moći ništa da uradi. Ako ipak gimnazija koju ste izabrali ima akreditaciju na pravom ste putu! Akreditacija omogućava da internacionalna diploma koju učenici te privatne gimnazije dobiju bude validna i da sa njom mogu da se zaposle kako u Srbiji tako i u svetu. 

Šta podrazumeva nacionalni program?

Ako se vaše dete odluči da upiše nacionalni program ono će slušati sve fundamentalne predmete državnog plana i programa. Negovaće se srpska kultura, istorija i srpski jezik. Pored toga će se izbeći predmeti ili lekcije koje su zastarele i koje nisu toliko bitne. Nastava je interaktivnog tipa i profesori vrlo vode računa kako predaju, da li je deci zanimljivo i da bude što kreativnije. Nastava je savremena i ide u toku sa tehnologijom kako bi ostala inovativna i kako bi držala pažnju deci. Ova nastava podstiče decu da žele i da vole da uče i daje fenomenalne rezultate.

Kakav je to kombinovani program?

Kombinovani program je nešto između nacionalnog i internacionalnog programa. Ima delove državnog plana i programa, uči se srpski jezik i ostali osnovno predmeti, ali se pored toga uče i mnogo međunarodni predmeti. Međunarodni deo ovog programa se sluša uglavnom na engleskom jeziku što pomaže učenicima da usavrše svoje znanje engleskog. Međunarodni plan i program podstiče učenike da se pridruže i raznim klubovima kao što su novinarstvo i pisaće školskih novina, pozorište i pravljenje pozorišne predstave, a učenici mogu da budu i članovi orkestra i da nastupaju na školskim priredbama. Kada učenici završe kombinovani program oni dobijaju dvostruku diplomu što znači da imaju jednu nacionalnu jednu internacionalnu diplomu. Nacionalna diploma im omogućava da pohađaju državni fakultet koji žele, a sa internacionalnom diplomom mogu da idu u inostranstvo i tamo upišu fakultet. Kombinovani program je fenomenalna prilika da vaše dete nauči dosta o običajima i kulturama drugih država i da dobije priliku da studira van svoje države.

Pohađanje privatne gimnazije otvara velike mogućnosti. Nakon završavanja fakulteta dete dobija veće i bolje prilike zbog svoje internacionalne diplome srednje škole. Često će se baš zbog toga poslodavac pre odlučiti za nekoga ko ima takvu diplomu u odnosu na onoga ko nema. Vaše dete će imati bolju i svetliju budućnost u kojoj će moći da izabere koji god fakultet želi bez da ga ili je koče diplome. Izaberite privatnu gimnaziju za bolje sutra vašeg deteta. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *