Svaka devojka razmišlja o tome kako će njena svadba da izgleda. Neke samo o tome maštaju i tvrde da je taj dan daleko, a neke su u fazi pripreme. Dok ima parova koji svoje venčanje planiraju mesecima, pa čak i godinama unapred, ima i onih koji sve organizuju u roka od dva – tri meseca. Uglavnom se kaže, ako imaš novac, nije problem, sve se da lako završiti. Međutim, koliko god da je glavnim problem novac, pa morate dobro da promišljate da li će cvetići za kićenje biti povoljniji, a restoran skuplji, kakve svadbene torte će biti poručene i po kojoj ceni, zapravo čini se da se svi ti detalji predugo planiraju, a nekada se ne obrati mnogo pažnja na njih.

Ima istine u tome, ali treba imati u vidu da je dan venčanja za mladence najvažniji i njima je važno da sve bude savršeno, detaljno isplanirano i dobro organizovano. Zato se savetuje da na vreme počnete sa pripremama, ni prerano, niti prekasno, već samo dovoljno vremena izdvojite kako biste imali dovoljno vremena da se setite da niste nešto zaboravili, a ne da sve radite u 5 do 12, pa kad dođe dan koji treba da vam ostane u najlepšem sećanju, vi jurite i ne znate gde ćete glavom pre da lupite.

Vremena uvek zafali kada su u pitanju ovakve vrste organizacija, to je svima poznato, a da ne govorimo o tome koliko moramo biti oprezni kada je hrana, unapred osmišljen meni,  kao i samo posluženje na svadbi. Zato ako niste sigurni u sebe i svoju stručnost najbolje rešenje je ketering za svadbe gde će vam tim profesionalaca pomoći u svemu.

Dobra priprema – rešenje svih problema

Imajući u vidu da sa pripremama treba da krenete na vreme, predlažemo da se oko nekih sitnica odmah odlučite, jer to je nešto što uvek možete do svadbe da promenite. Naime, svadbene torte možete da poručite i mesec dana pred svadbu, ali da ne biste jurili u nedogled, pozovite telefonom i raspitajte se šta određene prodavnice torti i kolača nude, po kojoj ceni, koliko im je vremena potrebno da bi napravili neki sprecifičan oblik torte i da li imate pravo da sami predložite oblik kakav biste želeli.

svadbena torta1

Naravno, ne treba ovo da vam bude samo praksa kada su svadbene torte u pitanju, već i kada je reč i o cvetovima za kićenje, dekoraciji restorana, a ako imate vremena, možete da prošetate i do nekog salona venčanica i baciti pogled na trenutne modele koji se u radnji nalaze. Svakako, posla ima, samo ako izaberete pravi tajming za pripreme, čitava priča svadbi će vam biti lagana, bez nervoze i tenzija, a uz to, imaćete dovoljno vremena da, i ako ste nešto zaboravili, to naknadno uradite.

Svakako, dan venčanja je vaš poseban dan. Treba imati na umu da ne treba da sve učinite da bi se gosti osećali lepo, već da sebi ugodite, a naravno ako je vama prijatno i gosti će se tako osećati. Zato prilagodite sve sopstvenima željama i mogućnostima, nemojte robovati tuđim pričama. Ukoliko želite da nosite haljinu, a ne venčanicu udovoljite sebi i izaberite haljinu po sopstvenom ukusu. Cipele na štiklu ne moraju da budu obavezni modni detalj svake mlade, pa ukoliko vam je prijatnije da nosite obuću sa ortopedskom petom ili ipak biste radije ravnu obuću, onda obujte ono u čemu ćete se osećati najprijatnije. Sve u svemu, dan venčanja je jedan od najlepših dana koji se pamti do kraja života, tako da učinite da vama toga dana bude lepo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *