Praktično, kvalitetno i lepo. To su reči kojima verovatno svako želi da opiše svoj dom. Naravno da tu ima još mnogo sitnica koje čine naš dom i koje ga ulepšavaju i čine ga funkcionalnijim. Uklopiti da sve bude lepo i korisno nekada nije lako, ali je izvodljivo. Time treba da se vodite. Ne treba da radite neke stvari na uštrb drugih stvari. Jednostavno treba da pratite sopstvene osećaje, treba da pratite sopstvene želje, jer vaš dom treba da izgleda onako kako vi želite, a ne onako kako drugi očekuju ili kako se drugima dopada. Prodaja kliznog okova je u velikom porastu poslednjih godina jer kod nas su tek od skoro ljudi počeli da vrednuju ove sisteme. Klizni okov, tačnije klizni sistemi generalno, pružaju jednu sasvim drugačiju dimenziju vašeg doma, nešto što do sada niste imali priliku da osetite. Deluje kao da nije prevelika razlika u odbnosu na obične sisteme, ali zapravo jeste. Evo nekoliko razloga zbog čega je to tako:

Štedite prostor kada se otvaraju  ili otvaraju vrate ili prozori

Vrata sa kliznim okovom i prozori sa kliznim okovom su daleko funkcionalniji od ostalih sistema i vrata i prozora drugih vrsta. To je sasvim jednostavno za reći i objasniti. Naime, prozor može da bude mnogo manje veličine, tačnije i prilikom ugradnje zaista vam ne treba veliki prostor ukoliko se opredelite za klizni okov. To će vam reći i sami stručnjaci, ali jasno je da štedite prostor kada otvarate ili zatvarate prozore ili vrata sa kliznim okovom. To znači da kada se otvori prozor sa kliznim okovom on neće „lutati“, ne morate da ga pridržavate nekim stvarima da bi on ostao otvoren.

Sa druge strane možete da ga otvorite samo malo i on neće zauzimati ostatak vaše dnevne ili spavaće sobe, već će ostatit tu gde jeste, neće vam smetati kada prolazite, nećete slučajno udarati u njega, neće se pomerati kada dune vetar ili povuče promaja. Jednostano su prozori, ali i vrata sa kliznim okovom savršeni kada je ovaj segment u pitanju.

Otkite novu dimenziju pomoću kliznih okova

Ovi prozori zaista mogu da doprinesu da vaš stan izgleda sasvim drugačije. Dakle, prozori ili vrata sa kliznim okovom mogu da budu i velikih staklenih površina, a to znači da imate utisak kao da ste negde napolju u prirodi, a zapravo ste u svom stanu. Još je naravno bolji osećaj kada vaš stan ima prelep pogled, na reku, park ili čak na čitav jedan grad, metropolu. Zamislite da se nalazite na nekom visokom spratu i da se pruža pogled na ceo grad, pa ne biste valjda propustili priliku da ugradite prozore sa kliznim okovom preko celog jednog zida, koji to i omogućava?

Odlični izolatori

Prilikom adaptacije stana čest ose zaboravlja ovo pitanje. Klizni okov nije nedostatak, koji će omogućiti da buka uđe sa spoljašnje strane. Klizni okov je u ovom slučaju samo prednost, tako da dobri prozori, dobra stakla uz dobar i funkcionalan klizni okov neće dopustiti da bilo kakva buka dospe u vaš stan. Sa druge strane, ne postoji mogućnost bilo kakvog prokišnjavanja. Prozori i vrata sa kliznim okovom jesu laki za korišćenje i deluju vrlo jednostavno, ali vam oni u isto vreme pružaju zaista ogromnu zaštitu, tako da uopšte ne morate da brinete o tim nekim potencijalnim nepogodinim uslovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *