Bežične bubice danas se koriste u mnoge svrhe. Uglavnom su to svrhe za poslovne sastanke, poslovne video prezentacije, tokom vožnje u autu, ali i za polaganje raznih testova, ispita i kolokvijuma. Bežične bubice trenutno su najpoznatije po jednoj svrsi korišćenja među studentima i učenicima, a to je za polaganje ispita, bilo pismenim ili usmenim putem.

Kako postoje različite svrhe za korišćenje bežične bubice, postoje i različite bubice.

Bluetooth bubice

Prve od njih jesu Bluetooth bubice. To su bežične bubice koje funkcionišu isključivo preko Bluetooth Sistema, i kao takve najčešće se koriste kod polaganja ispita i kolokvijuma. Ukoliko se odlučite da iznajmite ovu bubicu, u paketu se najčešće dobije telefon, marke Nokia, koji ima mogućnost da se priključi na bluetooth, zatim bubicu i bateriju za bubicu. Cena iznajmljivanja ove vrste bubice je oko 15e, a ukoliko želite da kupite Bluetooth bubicu koštaće vas oko 90-100e.

Toki voki bubice

Toki voki bubice su bežične bubice sa aparatom toki voki, koje se mogu koristiti u prostorijama gde postoje ometači za bubice, što nije slučaj sa Bluetooth bubicama. Ukoliko se odlučite za ovu vrstu bežične bubice, vaš signal neće biti ometen, tako da ćete sa te strane biti potpuno bezbedni od detektora i ometača. Još jedna prednost ove bubice jeste da pored troška za iznajmljivanje nema troškova kredita u toku razgovora i tarifiranja. Ove bubice takođe nude fantastičan zvuk. U koliko preuzmete toki voki sistem bubica, u paketu ćete dobiti dva toki vokija, bateriju i punjač za toki voki, petlju za toki voki, bubicu i bateriju za bubicu. Cena bežičnih bubica i toki vokija za iznajmljivanje kreće se oko 25-30e, dok je cena za kupovinu ovog uređaja oko 150e.

Bubice sa štapićem

Bežične bubice sa štapićem koristi se u iste svrhe kao i prethodne dve bubice. Koristi se zajedno sa telefonima marke Nokia, i smatra se da su ovakve bubice bolje i svrsishodnije u odnosu na one sa okovratnim predajnikom. Isto tako, ove bubice pokazale se se izuzetno kvalitetno kada je zvuk u pitanju. Ukoliko se odlučite za ovu vrstu bubica u kompletu ćete dobiti štapić predajnik na kome se nalazi mikrofon, bežičnu bubicu i bateriju za bubicu. Cena iznajmljivanja bubice sa štapićem kreće se oko 15e, dok je za kupovinu potrebno izdvojiti oko 75-80e.

Baterije za bubice

Da bi vasa bežična bubica funkcionisala, potrebno je da u sebi ima ispravnu bateriju. Baterije za bubice mogu biti različitih proizvođača, a najčešće su to Sony, Rayovac i Renata. Baterije za bežične bubice su veoma sitne, i potrebno ih je ubaciti neposredno pre uključivanja bubice, kako bi što duže trajale. Pre upotrebe, važno je ispitati rad baterije, a ukoliko ste u mogućnosti bilo bi poželjno imati više baterija kod sebe. Cene baterija za bežične bubice kreću se oko 200 dinara po komadu.

U svakom slučaju, kada se opredelite za iznajmljivanje bubice ili čak kupovinu bežičnih bubica, potrudite se da ih “nabavite” kod sigurnih prodavaca, kako biste u potpunosti ispunili svoj zadatak, i bili zadovljni kvalitetom zvuka i dimenzijama, i ispunili očekivanja tajnog razgovora koji omogućava nova tehnologija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *