Prilikom renoviranja ili useljavanja u novi stan gledate da što više uštedite, jer je jednostavno to proces koji zahteva da izdvojite pozamašnu sumu novca. Tako je potrebno na nekim stvarima uštedeti, kako biste uložili u kvalitet kada su neke važnije stvari u pitanju. Kada je opremanje stana u fokusu, onda prvo treba da razgraničite šta je za vas najvažnije i da donesete odluku gde treba najviše uštedeti. Ako u ovom trenutku ne možete da priuštite nov nameštaj, onda bi za početak, dok se ne snađete, mogli da kupite i polovan.

Najvažnija prednost – ušteda

Već je i rečeno, ali posvetićemo se ovom pitanju detaljnije. Naime, kupovinom polovnog nameštaja, polovnih garniture, fotelja, stolica, stolova vi ćete znatno uštedeti, tako da ćete moći da novac ostavite po strani za neke stvari koje vam se u ovom trenutku čine kao važnije i koje definitivno morate imati u stanu. Znati da uštedite je vrlina, jer to znači da ste odgovorni prema sebi i da poštujete ono što imate. Zna se na kojim se stvarima može štedeti. Na primer možete se odlučiti za kupovinu nove garniture, a odlučite da uštedite na bračnom krevetu. Ili obrnuto. Ili, možete kupiti polovnu garnituru, dok će fotelja koja će se naći tik do nje biti nova. To će biti odličan izbor, jer je fotelja znatno jeftinija od garniture na primer.

namestaj1

Prednost br.2 – možete naći nameštaj koji baš vama odgovara

Ako vam je na primer od nameštaja jedino potrebna fotelja, onda možete prvo pogledati ponudu polovnih fotelja i odlučiti se za neku. Možda će baš ta polovna fotelja da se uklopi savršeno u vaš prostor. Isti slučaj može biti i sa ostalim komadima nameštaja, jednostavno tražite onaj deo koji vam odgovara i na kraju može da se ispostavi da nađete mnogo bolji dizajn, odnosno onaj dizajn koji vama odgovara po vrlo pristupačnim cenama.

Mana br. 1 – ne možete biti sigurni u kvalitet

Vlasnik polovnog nameštaja uvek može da vam prećuti neke stvari. Da li je nameštaj pohaban to možete i na izgled da vidite. Međutim, vi nikada ne možete biti sigurni koliko dugo je korišćen taj nameštaj, da li je jednostavno izgubio svoju funkciju, da li je neudoban i slično. Nekada ne možete to proveriti jer se vrlo često kupovine polovnih nameštaja obavljaju preko interneta i kada jednom naručite i platite, onda nema nazad. Tek kada vam stigne vi možete da vidite o čemu se radi. Tako da, ovakva vrsta kupovine predstavlja veliki rizik. U slučaju da ne možete fizički da proverite kako izgleda komad nameštaja koji želite, onda bi trebalo da ipak kupite nov nameštaj, jer udobnost kreveta, garniture, fotelje definitivno možete proveriti u radnjama i pritom ćete dobiti i garanciju.

Mana br. 2 – trajnost je ograničena

Nadovezaćemo se na prethodnu činjenicu, a to je da vi nikada sa sigurnošću ne možete da znate koliko je neki vlasnik koristio određeni komad nameštaja. Možda fotelja izgleda savršeno, ali imajte u vidu da je ona verovatno specijalno spremljena na prodaju i da je ono što je najbolje na njoj izgled, ali da je kvalitet očajan. Isti slučaj može da bude i sa garniturom. Šta ako se desi da posle određenog kratkog perioda korišćenja dođe do ulegnuća. Zato, ako niste sto posto sigurni u kvalitet polovnog nameštaja, nemojte ga ni kupovati. Bolje bi bilo da se odlučite za jeftinije komade novog nameštaja. Ili da se jednostavno opremite najvažnijim stvarima za početak. Na primer kupite za početak manju garnituru, a kasnije kada vam se poboljša finansijska situacija onda kupite i manju fotelju. I na taj način možete da uštedite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *