Zapamtite da je uvek moguće pronaći rešenje za bilo koji deo stana ili kuće bez obzira kako oni bili projektovani i bez obzira na to da li su manje ili veće površine. Sve je stvar dobre organizacije, malo originalnosti, malo kreativnosti i malo volje. Koliko god da je vaša kuhinja mala, to ne znači da ona ne može biti dobra za sve. Uređnje kuhinje se možda čini kao nemoguć zadatak, s obzirom da je uvek unapred sve isplanirano.

Međutim, ukoliko krenete redom videćete da je moguće toliko mnogo stvari promeniti i učiniti kuhinju omiljenim mestom u stanu.

Idealno rešenje – kuhinja po meri

Ukoliko živite u stanu u kojem je predviđen jako mali prostor za kuhinju, ne treba da budete razočarani i da mislite da vaša kuhinja neće lepo izgledati i neće biti funkcionalna. Vrlo je važno da na početku razmišljate racionalno i realno. Ono što se najpre predlaže za male prostore jeste ugradnje kuhinje po meri. U skladu sa vašim mogućnostima biće vam ugrađena kuhinja po meri, koja će pritom biti i originalna.

kuhinja

Dobra stvar je što uvek možete tražiti dodatne elemente, a u skladu sa vašim mogućnostima oni će biti ugrađeni tako da ne preopterete prostor.

Zatvoreni ormarići

Ukoliko ste se već zatekli u stanu sa ugrađenom kuhinjom, onda treba razmišljati o stvarima koje možete promeniti. I u ovom slučaju je moguće kreativno uređenje kuhinje. Dobro bi bilo ugraditi iznad sudopere i gde god postoji mesto za to – zatvorene ormariće. Na taj način sve stvari, kuhinjske elemente, uređaje i slično možete držati u tim ormarićima.

Na taj način vaša kuhinja neće delovati preopterećeno i samim tim činiće se veća. Svesni ste da ukoliko vaše stvari budu bile razbacene svuda po kuhinji, ona ne samo da neće izgledati lepo i uredno, već će vizuelno delovati znatno manje.

Police na zidovima

Uvek će se sigurno naći neki milimetar zida koji je slobodan. Zašto ne biste prilikom uređivanja kuhinje ugradili jednostavnu drvenu policu i na tu policu naređali one elemente koje niste imali gde? Drvena polica pored toga što će vas odlično služiti, daće jednu posebnu retro notu vašoj kuhinji, a dobro znate da je retro i te kako in trenutno.

Uvek uredno

Uređenje kuhinje nekada zna da bude stresno, pogotovu ukoliko ste sav mogući slobodan prostor popunili, a nemate mesta za dodatne police i ormariće. To znači da će deo kuhinjskih elemenata morati da bude na vidljivim mestima. Ne treba da se uzbuđujete oko toga. Izvucite na videlo sve one zanimljive kuhinjske elemente, šoljice, tegle, varjače i slično i poređajte ih uredno.Isto tako, mušeme mogu biti vaš izbor, jer će na savršen način štititi površine na koje ih stavite, a u isto vreme će i svojim dezenima ulepšati kuhinju.

U tegle možete da sipate čaj, pahuljice, povrće i slično. Kada sve to uredno poređate, vaša kuhinja neće delovati preopterećeno i u svakom trenutku ćete moći da se poslužite nekim elementom. Naravno, uvek treba da obratite pažnju da se taj red ne naruši.

Prigodna rasveta

Verovali ili ne, kada se posvećujete uređenju kuhinje morate da razmišljate i o prigodnoj rasveti. Naime, rasveta toliko može da doprinese vizuelnom efektu. Vrlo je važno da imate bar dve vrste rasvete u vašoj kuhinji. Naime, trebalo bi da imate centralno osvetljenje, a onda i male sijalice na policama da osvetle ono što vam je najpotrebnije.

Nekada je za uređenje kuhinje potrebno samo malo inspiracije, a nadamo se da smo kroz ove primere malo doprineli da se odlučite za neke promene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *