Kupovina ili iznajmljivanje mašina za građevinske radove treba prethodno da uključuje dobro istraživanje. Naime, u ponudi zaista ima mnogo opcija, sa različitim karakteristikama i naravno sa različitim cenama.

Naravno da nisu sve vrste viljuškara odlične i da  zbog toga treba da, kao što je već rečeno, istražite tržište. Zainteresovani su obično u dilemi, da li da kupe ili da iznajme viljuškare za različite potrebe. Ukoliko odluče da kupe viljuškare, onda su u dilemi da li treba kupiti nove viljuškare ili mogu da kupe i polovne.

Ova druga dilema je dilema koja se javlja i kada se kupuju bilo koji drugi proizvodi ili aparati. Neke stvari možete kupiti polovne i preporučuje se čak da kupujete polovne stvari, ali za neke druge mašine i te kako se prepoučuje da kupujete nove. Postoje neke osnovne stvari treba da o viljuškarima ukoliko planirate da ih kupite ili iznajmite:

Osnovna upotreba viljuškara

Sastavni deo utovara i istovara robe čine i viljuškari. Bez njih, ovaj proces ne bi baš imao smisla, odnosno ne bi bilo tako jednostavno prenositi stvari.

Viljuškari su tu da olakšaju mnoge stvari, zbog toga su toliko i popularni i zbog toga su sastavni deo gotovo svakog posla koji uključuje prenos nekih stvari, a pre svega kada se radi o utovaru i istovaru robe. Viljuškari u mnogome olakšavaju svaki posao. Mogu se prenositi izuzetno veliki tereti, komandi tereti, rasuti tereti i slično.

Napravljeni su tako da odgovaraju svakoj vrsti teretea. Tehnologija je u mnogome napredovala, tako da se viljuškari u poslednje vreme prave tako da zaista mogu da se prilagode svakom teretu, da ne postoji ni najmanja komplikacija prilikom transporta tereta.

Koliko vrsta viljuškara postoji?

Na ovo pitanje je malo teže dati odgovor zato što postoji zaista mnogo vrsta. Oni se mogu deliti po konstrukciji, a mogu i da se dele i po tome za kakvu vrstu tereta su predviđeni. Pre svega, treba spomenuti osnovnu podelu viljuškara.

Dakle, viljuškari se dele na gasne, dizel i električne viljuškare. Sve ostale karateristike prilagođene su nekoj od ovih vrsta. Kada su u pitanju elektronski viljuškari i samo ime kaže da oni rade na električnu energiju. Na taj način se snabdevaju, a treba znati da se i menjaju baterije, međutim to je vrlo jednostavno.

Kada su u pitanju gasni viljušari, za njih je karakterističan hidrostatični pogon, a dizel viljuškari vrlo malo troše goriva. Svaka od ovih vrsta je najbolja za određeni deo posla. Tako se na primer dizel viljuškari koriste kada su u pitanju veliki tereti. Oni mogu poneti terete do čak 5000 kilograma Elektro viljuškari služe za poslove koji dugo traju, dok gasni viljuškari obezbeđuju maksimalnu bezbednost, sigurnost, a najbolji su kada se prevoze tereti unazad.

Cene viljuškara

Kao što smo već rekli, postoji mnogo vrsta viljušara i naravno njihove cene se razlikuju. Možda se može reći da je neka prosečna cena viljuškara oko 70.000 dinara, a naravno postoje i oni skuplji viljuškari, pa njihove cene dostižu cifru od 15000 evra na primer.

Kada je u pitanju iznajmljivanje viljuškara to je malo specifičnije, jer zavisi od toga naravno koji ćete viljuškar iznajmiti, zatim zavisi od toga na koji vremenski period ga iznajmljujete. Tako da je najbolje da se konsultujete sa nekim ko se time bavi, kako bi vas oni detaljnije uputili u ceo proces iznajmljivnaja viljuškara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *