ugaone

Uređenje životnog prostora ljudima uglavnom predstavlja zadovoljstvo. Često se tog posla prihvate pripadnice lepšeg pola, ali ni muškarci ne zaostaju u pogledu ideja za enterijer. Može se reći da je najlakše onima koji se useljavaju u nov stan i koji kupuju nove stvari – to je idealna prilika da se baš sve isplanira po želji.

Međutim, često finansijska situacija ne dozvoljava da stan opremimo potpuno novim stvarima, već treba ukombinovati i sa već nekim postojećim. Ovog puta, više reči će biti o savetima prilikom ovog idealnog slučaja, ali sa posebnim osvrtom na uštedu u prostoru i novcu.

Kako izabrati najbolje ugaone garniture – centralni komad nameštaja u svakoj dnevnoj sobi

Za novi stan se uvek želi i sve novo. Nekada je to i neminovnost jer ne može da se smesti nameštaj iz prethodnog stana ili kuće. Dakle, treba pre svega uzeti u obzir veličinu prostorije za koju je namenjeno da bude dnevno boravak. Prilikom izbora najbolje ugaone garniture za vaš dom treba imati u vidu za koju namenu će služiti garnitura. Zatim, boje i materijali se biraju u skladu sa ličnim ukusom, ali valjalo bi i obratiti pažnju da, ukoliko imate kućne ljubimce ili decu, to bude nešto što je praktično.

Kakve garniture za dnevni boravak postoje

Kada se sagleda sve ono na šta treba obratiti pažnju prilikom odabira najbolje garniture za vaš dom, odlazak u kupovinu i prodavnice sa nameštajem nude novu dilemu. Kakve garniture izabrati? U kupovinu se kreće najpre sa merama koliko prostora imate da je smestite. Da manje prostorije su najbolje ugaone garniture – sa njima se najviše uštedi na prostoru, jer se smeštaju u ugao i ostavljaju dovoljno prostora za stočić, neku komodu i TV policu. Međutim, one nisu rezervisane samo za male prostore. Ima i onih prilično velikih dimenzija koje su savršene ako često okupljate veći broj prijatelja u svom domu. One deluju vrlo impozantno i upečatljivo, te će svakako biti najvažniji komad nameštaja u prostoriji.

Za slučajeve kada prostora ne manjka, čest izbor jesu trosedi, dvosedi i fotelje. To je možda i najudobnija varijanta, koja lepo izgleda, a može biti i praktična. Kako danas funkcionalni nameštaj ima najveću prođu na tržištu, mnnogima je važno da svaki od ta tri komada imaju opciju da se pretvore u ležaj za spavanje. Takvi dvosedi, trosedi i fotelje na razvlačenje dobro dođu kada imate goste na noćenju.

Šta kada su ugaone i druge garniture ujedno i krevet za spavanje

Tu na prvom mestu mora da se gleda udobnost. Nije isto da jedno veče prespavate na nekoj ugaonoj garnituri na razvlačenje i kada svako veče spavate na njoj. Zato su nabolje ugaone garniture one koje imaju mehanizam na izvlačenje preko koga dolazi deo koji je kao dušek, ako ne i sam dušek. Uvek se udobnost može povećati postavljanjem dodatnog naddušeka ili prostirke.

Jedina mana ovakvih garnitura jeste to što, ako želite udobnost i funkcionalnost, kao i jednostavan i siguran mehanizam izvlačenja, moraćete da izdvojite i nešto veću svotu novca. Takve garniture su izuzetno tražene, te im to i izdvaja cenu u odnosu na ostale.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *