buildings-5698037_640

Najmlađa beogradska opština, Novi Beograd, od svog postanka je veoma popularna lokacija među zainteresovanim za kupovinu stana. Teško je proceniti da li su za stanove u ovoj opštini prvenstveno zainteresovane višečlane porodice ili druge kategorije kupaca jer su podjednako svi zastupljeni. Pored različitih kategorija kupaca, takođe je šarenolika podela i prema uzrastu. Bez obzira na specifičnosti stilova života, Novi Beograd uspeva da ispuni sve potrebe svojih građana.

Zašto je Novi Beograd popularan izbor?

Novi Beograd se umnogome razlikuje od drugih beogradskih opština, pa njena izražena popularnost i nije iznenađenje.

Naime, naselje je podignuto na ravnom terenu, za razliku od Beograda čija se naselja nalaze na ukupno 32 brda. Uz veliku pažnju koja je posvećena urbanističkom planu prilikom izgradnje, naselja na ovoj opštini su prilagođena potrebama svojih građana. Ciljevi koji su postavljeni prilikom planiranja su danas prepoznati i cenjeni od strane korisnika.

U pitanju je odvajanje stambenih objekata od glavnih saobraćajnica kako bi se umanjila buka i zagađenje, a podigla bezbednost. Zatim su blokovi odmaknuti jedni od drugih kako bi se izbegla situacija da u toku dana fasade jednih budu u senci drugih blokova. Pored toga, položaj blokova je morao da omogući da u periodu zimskih dana, svaka stambena jedinica ima bar 2 sata kada je izložena direktno sunčevim zracima. Iako sve navedeno značajno doprinosi visokom kvalitetu života, porodice sa malom decom posebno vrednuju što je prostor koji se nalazi iskorišćen i prilagođen za potrebe zajednice u vidu različitih igrališta, parkova, pa i za po koji teren za boćanje.

Sve to doprinosi kvalitetnoj upotrebi slobodnog vremena kako najmlađih članova zajednice, tako i starijih. Urbanistički plan je omogućio i široke saobraćajne deonice tako da su mogućnosti dolaska do saobraćajnih zastoja značajno umanjene za razliku od kretanja po drugim delovima grada. Ovakva organizacija saobraćaja omogućava da se brzo krećete po opštini ali i van nje zbog dobre povezanosti sa ostatkom grada, bilo da se koristi javni gradski prevoz ili se za kretanje koristi auto.

Zbog ravnog terena, popularni su i ostali načini prevoza: bicikla, rolera, trotineti, i sl. Čak i ovi učesnici su predviđeni urbanističkim planom pa je kreirana mreža staza za njihovo bezbedno kretanje po celoj opštini. Poseban dragulj u ovoj opštini predstavlja Savski kej. Šetalište posvećeno odmoru i rekreaciji velikog broja stanovnika, kako preko dana tako i u kasnijim satima. Preko susedne opštine, Zemuna, stanovnici Novog Beograda veoma brzo se mogu naći i na Zemunskom keju.

Tržište prodaje stanova na Novom Beogradu

Tržište  prepoznaje kvalitete ovih nekretnina kada je u pitanju prodaja stanova Novi Beograd, kako sa strane kupaca tako i sa strane prodavaca. Cena kvadrata u ovom kraju se kreće oko 1700 evra za starogradnju, dok novogradnja prevazilazi 2000 evra po kvadratu.  Manjkavost stanova starije gradnje se odnosi uglavnom samo na stanje stana u trenutku prodaje. Može se desiti da obim ulaganja u renoviranje, odnosno iznos koji je potrebno uložiti u adaptaciju stana bude nešto viši. Struktura stanova je raznolika od garsonjera do penthausa, tako da može ispuniti potrebe za prostorom u stanu porodicama sa različitim brojem članova. Zbog velikog interesovanja za ovom lokacijom, oglašeni stanovi se vrlo brzo i prodaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *