Veliki, stomak, prevoji, spojleri sa strane predstavljaju tegobu kako za ženski tako i za muški pol. Svi nekako gledamo da se što pre rešimo tog viška koji nas godinama muči. Stalno vežbamo, hranimo zdravo, izgladnjujemo, pijemo raznorazne preparate ali rezultati nikako da se dese. Kreće da nam se ljulja samopouzdanje, misao da nismo dovoljno lepi i poželjni obuzima naš um.

Estetska hirurgija, kao dar sa neba koje nam ovo savremeno doba pruža. Tako abdominoplastika ili popularno poznata kao zatezanje stomaka može biti naš čarobni štapić. Ovom intervencijom se višak kože tako i podkože sklanja sa abdomena.  Uzroci stomaka koji visi može biti više, nasledni faktor,gubljenje veće količine kilograma kao i porođaj. Na stomaku su obično javljaju i strije zbog istezanja kože. Ako tražite savet gde  i kod koga bi trebalo da uradite ovaj zahvat, svi će vam preporučiti bolnicu za estetsku hirurgiju Diona, gde jedna od najpoznatijih estetskih hirurga dr Viloeta Skorobać Ašanin izvodi ove i druge zahvate za ogromnim uspehom o čemu svedoče i prezadovoljni pacijeni.

Priprema za abdominoplastiku

Priprema za operaciju je uobičajena, ona podrazumeva detaljnu analizu organizma kako bi pacijent tokom intervencije bio sto posto siguran. Bitna informacija za dokotora jeste da li pacijent uzima nešto od lekova ili boluje od neke hronične bolesti ili infekcije jer se tako stvara kompletna slika o zdravstvenom stanju pacijenta. Preporuka za to kako će stomak izgledati nakon intervencije se obavlja još za vreme prvog pregleda kod estetskog hirurga gde se na stomaku pacijenta markerom iscrtava tok interencije. Ovde je svakako potrebna saglasnost pacijenta i vizija šta se očekuje nakon operacije. Poverenje je od klučnog značaja za obe strane i trebalo bi da se stekne još za vreme prvog susreta pacijenta i doktora.

Uz savrmenu tehnologiju koje imaju hiruške bolnice i hirurgiju koja iz dana u dan sve više napreduje i dovodi se do savršenstva zatezanje stomaka više nije samo privilegija bogatih. Nega duha je podjednako bitna kao i nega tela. Naše telo ne mora da bude više beživotno i oronulo. Nakon ove intervencije možemo da se prepustimo svim čarima kojima smo oskudevali zbog stomaka i kože koja visi. Ovaj nedostatak zna da koči i sputava, a do savršenog izgleda nas deli samo par nedelja. Naše zategnuto telo dobija savršeno zategnut stomak. Samopouzdanje je ponovo naše.

Mesto za sprovođenje operativnog reza prilikom zatezanja stomaka

Rez se sprovodi horizonatlno ispod pupka i zahvata bočnu stranu gde su smeštene karlične kosti. Sama dužina reza je individualna, jer zavisi od toga koliko ima viška kože na stomaku i koliki je stepen opuštenosi kože. Tako se pravi lep izgled stomaka a ujedno i čitavog tela. Višak kože se odsranjue i pravi se novi pupak. Bitno je naglasti da se rez sprovodi tako da nije uočljiv pri nošenju kupaćeg kosima tako da sa ponosom može da se šeta na plaži i pokazuje zategnut stomak.

U prvim danima nakon zahvata pacijent mora da bude u posebnom položaju, noge često treba da budu savijene kako konci ne bi popucali. Nakon par dana skidaju se konci i oko mesec dana nosi se steznik. Veći fizički napor i vođenje ljubavi treba da se izbegava u prvih mesec dana nakon operativnog zahvata, ali su kratke i lagane šetnje preporučuju. Neželjenih efekata i komplikacija nema i ožiljci nisu vidljivi. Naše telo je za samo par nedelja spremno za šetnju i poziranje na nekom bazenu ili nekoj peskovitoj plaži. Zdravlje je uvek na prvom mestu pa makar i na uštrb lepote, zato je važno pridržavati se saveta stručnjaka nakon intercvencije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *