Iako bi oko svih stvari mladenci trebalo da se konsultuju i zajedno da odlučuju, u jednom trenutku nastaje podela poslova, kako bi se što lakše završile neke sitnice. To znači da imate dovoljno poverenja u vašeg parntera pa mu prepuštate određeni deo. Međutim, postoje one stvari koje morate zajedno da birate i one stvari o kojima definitivno morate zajedno da odlučujete, jer je ovde jako važno mišljenje kako jednog tako i drugog partnera i kako kasnije ne bi nastale neke nesuglasice važno je da se oko ovih stvari jasno dogovorite.

Salu za venčanje

Definitivno i na mestu broj jedan jeste biranje sale za venčanja. Tu se mora postići jasan dogovor između mladenaca. Kolika će biti sala, za koliko gostiju, gde će se nalaziti, u kom gradu, u kom mestu, koliko će koštati sala, koliko treba izdvojiti za salu i slično. Sala mora da odgovora i budućem mladoženji i budućoj mladi. Svako ima svoju neku predstavu kako bi trebalo da izgleda sala. Žene to posmatraju iz malo drugačijeg ugla nego muškarci. Naime, žene više gledaju kakva će dekoracija biti, da li sala izgleda bajkovito i slično. Muškarci više gledaju to na praktičan način, da li će svi stati, kakav će biti raspored i slično. Zato je potrebno da se u ovom slučaju kriterijumi usaglase.

mladenci1

Kupovina burmi

Kupovina burmi je definitivno korak, koji morate zajedno da obavite. Da li ćete burme koje su od belog zlata, žutog zlata, da li ćete burme koje imaju detalja, datume, stihove, burme sa dijamantima ili pak one koje će biti identične itd. Toliko mnogo različitih vrsta burmi postoji i to nikako ne može da bira samo mlada ili samo mladoženja. Burme se prave i kupuju zato da bi se nosile celog života ili onoliko koliko traje vaša ljubav, zato morate da izaberete burme koje će odgovarati kako vama tako i vašem partneru ili vašoj partnerki.

Raspored gostiju

Sledeća, ali ne manje važna stavka jeste raspored gostiju. Nikako to ne sme raditi samo jedan partner, jer jednostavno može se desiti neka greška. Čak bi bilo dobro da uključite i vaše roditelje u to, jer oni najbolje znaju kakav je odnos između vaših rođaka. Jednostavno, možda neki rođaci ne govore između sebe i na žalost vi morate da mislite o tome i da njih ne smestite zajedno. Takođe, kada mešate mladine i mladoženjine goste onda treba da mislite o tome ko bi se najbolje sa kim uklopio. Osnovana podela jeste da mlade smeštate za sto sa mlađima, starije sa starijima i to je najbolji način da ne napravite neku grešku.

Izbor muzike

I još jedna vrlo važna stavka jeste odabir muzike. Ovo biraju mlada i mladoženja, a po potrebi može da se uključi i još neka strana. Naime, ako mlada i mladoženja imaju isti muzički ukus onda neće biti problem da odaberu bend koji odgovara kako jednoj, tako i drugoj strani. Ali, ako mlada i mladoženja imaju različite muzičke ukuse, onda će biti malo problema i zato o ovome moraju zajedno da donesu odluku. Postoje bendovi za svadbe koji sviraju različte vrste muzike i žanrova, tako da bi trebalo od njih da krenete i na taj način da istražujete i zajedno se dogovorate, naravno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *