Jedno od najegzotičnijih letovanja je upravo letovanje u Egiptu. To je jedno od onih letovanja koja se dugo pamte, koja ostaju u sećanju, koja se dugo prepričavaju.

Kada odete u zemlju koja je potpuno drugačija od vaše, deluje vam kao da ste omađijani svim lepotama te zemlje i svim onim stvarima koje se poputno razlikuju od zemlje iz koje vi dolazite. Takav ćete osećaj imati i ukoliko se odlučite za letovanje u Egiptu.

egipat-letovanje

Izleti iz Hurgade

Ukoliko birate koje mesto tačno da posetite prvo u Egiptu, mi savetujemo da to ovog leta bude Hurgada. Naime, Hurgada je treći po veličini grad u Egiptu i on je blizu mnogim poznatim mestima. Upravo zbog toga se većina ljudi odlučuje  da ga poseti. Odavde se organizuju izleti i do Kaira, Safari, Luksor, kao i Rajsko ostrvo. Tu zapravo možete pronaći sve što vam treba, zato je i najbolja polazna tačka za sve koji se odluče da letuju upravo u ovoj zemlji.

Obavezno je pristojno oblačenje tokom turističkih obilazaka

Kada ste na plaži naravno da nećete imati nikakvih problema ukoliko ste u kupaćem kostimu. Međutim, kada idete na izlete ili u unutrašnjost negde svakako bi trebalo da malo povede računa o tome šta oblačite. Temperature su izuzetno visoke i verovatno ćete poželeti da se maksimalno razgolitite, ali svakako uvek imajte na umu da morate da poštujete i tradiciju i kulturu ove zemlje, pa i njene domaćine, te gledajte da vaša garderoba bude pristojna.

Voda sa česme nije za piće

Naši građani uvek treba da razmisle kada negde putuju, jer smo mi navikli da vodu sa česme redovno pijemo. Međutim, u mnogim zemljama ta voda nije za piće, te je potrebno izbegavati je u bilo kom obliku. To je jedna od osnovnih stvari koje treba da znate kada letujete u Egiptu. Naime, ova voda sadrži određene bakterije, koje mogu negativno da se odraze na vas. Ne mogu naravno da vas životno ugroze, ali može da se javi temperatura, a mogu da se jave i stomačni problemi, a to je nešto što sigurno ne želite da vam se desi na letovanju.

Ne propustite ronjenje koje je ovde magično

Bilo da ste u Hurgadi ili nekom drugom mestu, ono što definitivno morate da isprobate je ronjenje, pa čak i ono osnovno. Crveno more prebogato svetom koji živi pod vodom. To je pravo malo carstvo. I svako ko voli ronjenje, njemu je Hurgada nezabilazna destinacija. Postoje naravno i različite ture. Na dnu mora mogu se videti tenkovi ili čak neke druge olupine dok oko njih kruže neverovatne i različitih boja ribice i druge morska stvorenja. Podvodni svet je priča za sebe, a prava magija nastaje onog trenutka kada ih upoznate tako blizu.

Ne smete sve fotografisati

Mi turisti koji dolazimo iz evropskih zemalja navikli smo da nam je sve na dohvat ruke i dostupno. Međutim, u mnogim zemaljama poštuju se neka pravila. Tako je i u Egiptu i opšte je poznate da ne smete baš sve da fotografišete. Tako da vodite računa o tome da ne biste došli u neprijatnu situaciju. Nemojte biti jedan od onih turista koji će sve uraditi za dobru fotografiju. Stvari koje ne smeju da se fotografišu zadržite u svom sećanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *