Ukoliko ste upavo rešili jedno od možda čak najvažnijih životnih pitanja tako što se kupili stan ili planirate da izvrišite određene korekcije u svom domu poput promene nameštaja, nove boje zidova i sl, u nastavku teksta možete pročitati ideje koje vam mogu pomoći da sredite prostor u koji porodice definitivno provode najviše slobodnog vremena, a to je svakako dnevni boravak.

Kako izabrati odgovarajuću boju zidova za dnevni boravak?

Jedno od osnovnih pitanja i problema prilikom uređenja dnevnog boravka jeste odabir odgovarajućih boja zidova. Od same boje zidova, zavisiće vam i sam izbor nameštaja kao i ostalih dekorativnih elemenata koje čini dnevni boravak.

Naš savet je da to bude neka nijansa svetlije boje kako vam dnevni boravak ne bi bio mnogo mračan tokom dana. Na primer boja poput slonove kosti, svetlo krem boja, svetlo siva ili recimo pastelno zelena. Kada krečite zidove u svetlije boje možete više i da eksperimentišete prilikom kupovine nameštaja i dekoracije dnevnog boravka. Takođe, možete recimo da napravite kontrast tako što ćete jedan zid okrečiti u nešto tamniju nijansu osnovne boje zidova ili staviti tapete u tamnijoj boji. Tako ćete razbiti monotonost izgleda dnevnog boravka.

Koja bi ugaona garnitura odgovarala vašem dnevnom boravku?

Kada ste se odlučili za boju zidova, sledi najlepši deo, a to je dekorisanje enterijera. Jedan od najvažnijih elemenata svakog dnevnog boravka je mesto za sedenje i opuštanje sa porodicom. To može biti ugaona garnitura ili kombinacija troseda, dvoseda i fotelje. Na sajtu Atlas nameštaja možete naći interesantnu ponudu ovih elemantana. Na vama je da odlučite koja opcija vam je najbolja.

Izbor nameštaja za sedenje u dnevnom boravku u mnogome zavisi od same veličine dnevnog boravka. Samim tim, veoma je bitno da vodite računa o funkcionalnosti samog prostora. Na primer, ukoliko vam je kvadratura dnevnog boravka manja, smešno bi bilo da izaberete ogromnu ugaonu garnituru koja bi vam zauzela čitav prostor. Zato je važno da precizno izaberete veličinu ovog komada nameštaja. Ukoliko opremate stan, naš savet vam je da kupite garnituru koja može da se rasklopi, tako da dobijete još jedan pomoćni ležaj u slučaju da vam neko od gostiju prenoći.

Važnu ulogu u dekorisanju prilikom odabira nameštaja za odmaranje i opuštanje ispred televizora imaju jastuci. Ukoliko vam je ugaona garnitura jednobojna, nikako nemojte birati jednobojne jastučnice za jastuke jer vizuleno nećete dobiti odgovarajući dekorativni efekat. Birajte šarene navlake u svetlijoj ili tamnijoj boji u odnosu na garnituru, a recimo jedan jastuk može da vam bude un kontrasnoj ili fluorescentnoj boji. Videćete, efekat će biti iznenađujući.

Ostali dekorativni elementi u dnevnom boravku

Nakon što ste se odlučili za ugaonu garnituru, sledi mnogo lakši posao za dekoraciju dnevnog boravka. Danas na tržištu imate ogromnu ponudu komodica za televizore, od onih jednostavnijih do nešto većih i prostranijih. Opet, i u ovom slučaju trebalo bi da vodite računa o veličini samog prostora.

Da bi vaš dom odisao opuštenošću i prijatnom atmosferom, u ćoškove možete postaviti nekoliko lampi koje će dati jedinstvenu i romantičnu notu. Tu su svakako i ukrasne vaze, ramovi za slike sa vašim omiljenim fotografijama, zavese i sl.

Na vama je da ekperimentišete i da vaš dnevni boravak učinite najlepšim kutkom kojem ćete se rado vraćati nakon napornog poslovnog dana.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *