Kozmetički saloni danas su prepuni dama koje žele sebe da ulepšaju, priušte sebi užitak i relaksaciju kroz različite tretmane. Tako kozmetički saloni nude sve više tretmana koji nam mogu pomoći da dobijemo izgled kakav želimo, a da se pri tome osećamo lepo. U nastavku su tretmani koji se najčećše traže.

Manikir i pedikir

Svaka dama želi da njene ruke budu nežne, mekane i ženstvene. Pa tako, pored toga što ih krase nakitom, žene danas najčešće odlaze u kozmetički salon kako bi sredile svoje nokte, omekšale kožu na rukama i povrh svega uživale u tretmanu. Na tržištu danas postoji sve šira ponuda boja lakova, ali i trajnih lakova koji su sve više zastupljeni. Pa tako, kako se ne bi mučile, lakirale nokte svaki dan, dame se odlučuju na tretman trajnog laka, koji ima trajanje od dve nedelje do mesec dana. U tom periodu, žene mogu raditi šta hoće bez bojazni da će im se lak skinuti. Cena lakiranja trajnim lakom kreće se od 800 do 1500 dinara. Pored njega, mlade devojke još uvek koriste tretmane poput gela, učvršćivanja noktiju ali i nadogradnje. Ove metode služe onima koji žele da njihovi nokti uvek budu dugi, negovani i lepi, pa tako stavljaju na njih i razne boje, bilo standardne, neonske, sa šljokicama, termo odnosno one koje menjanju boje na toploti itd. Zatim, postoje razne tehnike iscrtavanja različitih motiva i elemenata na vašim noktima, što danas praktično spada u umetnost crtanja. Cene ovih tehnika idu od 2000 dinara pa na više. I da ne zaboravimo, tu je naravno i neizbeđžni french manikir, koji je uvek u modi i kod mlađih i starijih gospođa koje se odluče za tretman noktiju.
Pedikir pored toga što neguje vaša stopala, neguje i nokte, pa se sve nabrojane tehnike mogu koristiti i na noktima na vašim stopalima. Iako je prporučljivo raditi pedikir nekoliko puta godišnje, većina žena odlučuje se za ovaj treman kozmetički salon poseti pred letnje mesece, kako bi se njihova stopala pripremila za vrele dane, pesak i vodu. Pedikir je svakako tretman koji je sve popularniji, a pored toga što će vaša stopala izlgedati negavana i mlada, može se desiti da dobiju i opuštajuću masažu koja će vaše korake učiniti lakšim.

Tretmani kose

Drugi najčešći tretman koji se koristi u kozmetičkim salonima jesu tretmani kose.
Pored uobičajenih tretmana kao što su šišanje, feniranje i uvijanje kose, u većini kozmetičkih salona danas postoje tretmani koji se koriste kako bi se kvalitet kose poboljšao, dobio volumen a kosa trajno bila prava ili talasasta. Pa tako ukoliko se odlučite da vaša kosa izgleda zdravo i bujno, možete naići na pregršt tretmana, kao što su tretman ispravljanja kose keratinom, koji je prirodni element dlake, koji u različlitim tretmanima nestaje, stoga ga je potrebno nadoknaditi. Isto tako, postoji i tretman botox kose, koji se sve više primenjuje kako bi vaša kosa ostala zdrava a krajevi manje pucali. Botox se nanosi od korena do vrha dlake, kroz tri etape, i ponavlja se na svakih par meseci. Žene koje su koristile botox, zadovoljne su izgledom njihove kose. Iako se neke dame odluče da botox urade kod kuće, mi svakako preporučujemo da posetite kozmetički salon i prepustite to stručnjaku. Cene botoxa kose kreću se od 1500 do 2500 dinara, u zavisnosti od dužine vaše kose. Ono što je takože nezaobilazno, a danas potpuno moderno jesu promena boje kose, odnosno razni novi tretmani koje devojke sve više koriste, kao što su senčenje, pramenovi, ombre, sombre i baleyage. Iako je razlika između ovih tretmana mala za laičko oko, svi tretmani po završetku izgledaju drugačije, daju poptuno novi izgled i zanosne boje. Kako se bliži leto, promena boje dobro će doći da osveži izgled vaše kose, da joj novi sjaj i lepotu, a kozmetički saloni su tu da vam to omoguće i ispune sve vaše želje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *