Kako starimo, naše telo doživljava mnoge promene, što uključuje i promene na koži. Najveći organ našeg tela razvija se tokom vremena, tako da je važno i da se rutina nege kože razvija zajedno sa njom.

žena sa lepom kožom

Iako preporuke dermatologa za negu kože zavise od starosne dobi osobe, postoji nekoliko osnovnih koraka koje dermatolozi savetuju skoro svakoj ženi:

Izaberite proizvode prilagođene tipu kože – na primer, posebne formulacije za osetljivu kožu, hidratantne proizvode za suvu kožu ili sredstva bez ulja za masnu kožu.
Zaštitite kožu od UV zračenja sunca i solarijuma, jer mogu dovesti do raka kože i ranog starenja kože.
Koristite retinol, osim ako ne isušuje ili iritira vašu kožu. Retinoidi oslobađaju zapušene pore i umanjuje fine bore na licu, što znači da njime možete efikasno tretirati i akne i bore.

Iako ovi koraci predstavljaju osnovu većine režima nege kože, svakodnevna rutina nege treba da se zasniva na zrelositi i specifičnim potrebama vaše kože.

Ako ste u dvadesetim:

Nikada nije suviše rano da počnete da brinete o svojoj koži. Koristite nežna sredstva za čišćenje lica koja neće isušiti vašu kožu. Najbolje kreme za lice u ovom dobu su hidratantne kreme sa UV zaštitom koje treba nanositi svakog jutra. Uveče koristite tonik za lice. Takođe, u vašu rutinu možete već sada uvrstiti anti-aging proizvode koji sadrže antioksidante.

Ako ste u u tridesetim:

U ovim godinama, javlja se problem tamnih fleka na licu, koje izaziva UV zračenje. Stoga je važna zašita od sunca. Kada nanosite sredstvo sa UV zaštitom, jako je bitno, da ga pored lica nanesete i na vrat i dekolte.

Dermatolozi procenjuje da je oko polovini žena u 30-im godinama najveći problem što istovremeno imaju i bore na licu i akne. Mnoge žene ove starosne grupe zbog toga ne mogu da koriste kreme za bore za zreliju kožu, jer te formule mogu pogoršati akne. Stoga se preporučuje da za lečenje oba problema koristite retinol. Pored poboljšanja trenutnog izgleda kože, on takođe pomažu u izgradnji kolagena.

devojka1

Dermatolozi takođe preporučuju da žene u 30-tim godinama koriste lagani antioksidativni serum kako bi zaštitile kožu od spoljašnjih uticaja i umanjile znake ranog starenja kože. Za čišćenje lica preporučuju se proizvodi koji istovremeno skidaju šminku i rade piling. Uveče i dalje možete koristiti tonik za lice.

Ako ste u četrdesetim:

Kako ljudi stare, koža počinje da gubi kolagen i elastin, što je čini tanjom i opuštenijom. Usporava se proizvodnja ulja, tako da vaša koža može biti suvlja ili zategnuta nakon umivanja.

Preporuka je da preduzmete korake za očuvanje kolagena koji još uvek imate tako što ćete

uključiti peptide u rutinu nege kože. Takođe, zaštitite kožu od uticaja sunca. Najbolje kreme za lice u ovom dobu su one sa hijaluronskom kiselinom, koja će pomoći da koža održi vlažnost. Ako već niste, krajnje je vreme da u negu dodate i kreme za bore oko očiju. Oči su prvo mesto gde se vide tragovi starenja jer je tu koža najosetljivija.

Ako ste u pedesetim ili više

Kako koža proizvodi manje ulja, postaje sve teže sprečiti njenu dehidrataciju. Gubitak vlage u kombinaciji sa usporenom proizvodnjom kolagena znači da će se koža više opuštati i da ćete imati dublje bore na licu. Potrebni su Vam proizvodi za čišćenje lica kremaste strukture koji istovremeno hidriraju i čiste kožu. Koristite redovno hidratantne kreme sa UV zaštitom kako bi održali elastičnost kože i zaštitili je od uticaja sunca. U svakodnenu negu uvrstite i serume sa hijaluronskom kiselinom kako bi koža dobila više vlažnosti.

Potraga za proizvodima koji će vam pomoći da svoju kožu održite besprekornom ne mora biti teška. Ponuda najboljih proizvoda za negu kože u Lilly Drogerie online shopu učiniće vašu rutinu nege jednostavnom i bez stresa. Sa proizvodima pogodnim za svaki budžet i tip kože i uz mnoštvo brendova, čista, sjajna i negovana koža je samo na nekoliko klikova od vas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *