Pored toga što će vaše dete postati samostalnije, naučiti mnogo više i steći prijatelje iz različitih kultura prednosti pohađanja internacionalne škole su velike.

internacional

Budućnost vašeg deteta je mnogo svetlija, život moguće lakši, a opcije zapošljavanja mnogo šire. Ako i dalje niste sigurni da li je ovo dobra odluka za vas i vaše dete, mi smo obrazložili ove prednosti u daljem tekstu.

Plan i program

Većina internacionalnih škola radi po planu i programu koji je prihvaćen skoro svuda u svetu. U takvom planu i programu su sve kulture prihvaćene i zastupljene u učenju. Baš tako deca prihvataju i uče o različitim kulturama dece iz drugih država koja pohađaju školu sa njima. Takođe, nastavnici, učitelji i profesori nisu samo prosvetni radnici države u kojoj se internacionalna škola nalazi već i oni dolaze iz različitih delova sveta. Mnoga deca, zbog pohađanja ovakve škole lakše prihvate svet oko sebe zbog dece iz drugih strana sveta koja im postaju prijatelji tokom školovanja. 

Karijera posle internacionalne škole

Učenici ovakvih škola imaju prednost kada je reč o zapošljavanju. Pored znanja koja su stekli u školi ova deca znaju bar još jedan jezik, a neretko znaju i više od jednog. Firme koje traže poznavanje različitih kultura će pre zaposliti nekoga ko je pohađao internacionalnu školu jer su oni imali priliku da lično upoznaju ljude iz raznih kultura. Prijateljstva koja se steknu u školi mogu pomoći u zaposlenju ili daljem školovanju. Posle školovanja, većina ove dece će imati priliku da idu na usavršavanje u svojoj profesiji negde u svet. Prijave za posao, vize i zapošljavanje u inostranstvu će mnogo lakše biti prihvaćene za ove učenike, jer znaju jezike i kulture zemalja gde su se uputili. 

Jezici

Internacionalne škole se slušaju na dva, a nekada i na više jezika. Deca koja slušaju nastavu na jeziku koji im nije maternji će taj jezik nauči kao svoj, a pored njega verovatno i uglavnom bar još jedan. Kao što je već napisano, nastavnici, učitelji i profesori često dolaze iz drugih država i pričaju svoj jezik tako da deca uče pravilno izgovaranje reči. Pored jezika koji će tečno naučiti, ovi studenti ako i ne govore tečno znaju pomalo da se sporazumeju na mnogim jezicima zbog svojih drugara i nastavnika. Ova dece će najverovatnije moći da se sporazumeju bar malo gde god da završe u svetu.

Kultura

Deca u ovim školama uče da budu samostalna i samouverena. Uče da prihvataju sve ljude i kulture i uče da budu svetski ljudi. Deca steču prijatelje, poštuju njihove praznike, običaje i obeležavaju ih u školi. Svako dete ima priliku u svom školovanju da predstavi svoju kulturu. Često u ovakvim školama postoje priredbe gde deca mogu da spremaju jela svoje države, plešu i pevaju uz muziku njihove nacije i oblače se u odeću njihove države. Tako se započinju razgovori između dece i tako se kroz zabavu saznaju mnoge korisne stvari za budućnost. Upisivanjem deteta u internacionalnu školu ćete dobiti dete koje je samouvereno, koje ima osećaj pripadnosti i koje je podstaknuto da bude ono što jeste. Podstaknuto je i da širi svoja interesovanja, radi na svojim talentima i hobijima. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *